zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Nieuwe Galerie Misc. op Voorstraat opent met bijzonder interactief mediakunstwerk

3 april 2011

DORDRECHT - Vanaf begin april is aan de Voorstraat 108 een nieuwe galerie actief: Misc. (een afkorting van het Engelse miscellaneous dat zoiets als ‘allerei’ betekend). Misc. gaat zich richten op beeldende kunst, toegepaste kunst en mediakunst en is niet geïnteresseerd in wat er het best boven de bank past. ‘Kunst hoeft niet mooi te zijn. Kunst moet overtuigen.’ vind galleriehoudster Gemma Plum. Misc. wil kijken met een andere bril, zien met andere ogen en denken met een ander brein.
 
In de zomer opent ze officieel haar deuren voor publiek. Tot dan is er dag en nacht via de etalages een interactieve voorstelling. 2 maanden lang zal de Bar Code Interpreter te zien zijn, een werk van mediakunstenaar Lauran Schijvens.
De Bar Code Interpreter is een machine die elektrische apparaten gedurende enkele seconden laat reageren op willekeurige streepjescodes (barcodes) die door het publiek kunnen worden gescand. Tegenwoordig is op elk produkt of verpakking wel een streepjescode te vinden. Voor deze gelegenheid geeft de scanner nu eens niet de verkoopprijs weer, maar stelt de produkten zèlf in werking!
Droog Design presenteerde deze instalatie eerder op de tentoonstelling 010101 Art in Technological Times in het San Francisco Museum Of Modern Art.
 
Deze Dordtse opstelling van de Bar Code Interpreter werd gesponsord door De Radiobeurs.
 

Lees meer over:

galerie misc
Deel dit bericht met je vrienden!