zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

MEE maakt film over studeren met autisme

29 maart 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - ‘Geslaagd studeren met autisme’ zo luidt de titel van de film over Joeri, die MEE Drechtsteden uitbrengt op 2 april tijdens de landelijke Autismeweek. Het doel is de mogelijkheden van mensen met autisme onder de aandacht te brengen. Deze korte film laat zien dat studeren met autisme kan, mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan.

Joeri is 23 jaar, heeft PDD-NOS en studeert HBO Elektrotechniek. Tijdens het MBO werd hij begeleid door zijn remedial teacher Ron. De vaardigheden en handvatten die Ron destijds aan Joeri heeft meegegeven, bieden nu genoeg houvast om zijn vervolgopleiding te volgen. In de film vertelt Joeri, zijn moeder Corina en Ron over wat er nodig is om studeren tot een succes te maken. Als kijker leer je Joeri kennen en mag je binnenkijken in zijn leven.

Corina: “Het is goed dat de vooroordelen over autisme worden weggenomen en dat juist de vele mogelijkheden onder de aandacht worden gebracht. Daarom hebben Joeri en ik meegewerkt aan deze film. Joeri heeft zich door de jaren heen mentaal en sociaal stapje voor stapje ontwikkeld met als gevolg een steeds breder wordende zelfstandigheid.” Ron beaamt dit: “Het lijkt tegenstrijdig, maar ik zie Joeri in zijn toekomstige werk goed samenwerken met collega’s  en waar nodig mensen begeleiden in hun werk.”

Maak Joeri mee
Nieuwsgierig geworden naar Joeri en zijn verhaal? Bekijk zijn film ‘Geslaagd studeren met autisme’. De film is te bekijken via de website www.meedrechtsteden.nl.

Kookworkshop autistische jongeren
Op woensdag 6 april van 14.00 tot 16.00 uur vindt er in Dordrecht een kookworkshop plaats voor autistische jongeren.

MEE helpt mensen met autisme
MEE ondersteunt en adviseert mensen met een beperking, waaronder mensen met autisme. Heeft u een vraag over leren met autisme of een andere vraag, bijvoorbeeld over opvoeding, werken, regelingen, indicaties of vrije tijd? Neemt u dan contact op met MEE Drechtsteden, T 0900 202 06 72 (lokaal tarief) of servicebureau@meedrechtsteden.nl.
 

Lees meer over:

drechtsteden mee
Deel dit bericht met je vrienden!