vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Oud-wethouder Dirk ten Veen bedankt voor de VVD

25 maart 2011

DORDRECHT – Voormalig wethouder van de VVD in Dordrecht, Dirk ten Veen, heeft bedankt voor zijn partij. Hij wil deze stap alleen kort toelichten via de website Dordrecht.net.

,,Ik kan mij niet vinden in de landelijke samenwerking van de VVD met de PVV van Wilders.
Ik heb mij altijd in Dordrecht kunnen inzetten voor het liberale gedachtegoed. Dat vind ik steeds minder terug in de partij, die accepteert dat  een partij zoals de PVV wil morrelen aan de rechtstaat", aldus Ten Veen in zijn verklaring.  Het kabinet Lubbers/Verhagen (VVD/CDA) is immers in de kamer afhankelijk van gedoogsteun van de PVV.

Dirk ten Veen werd in 1982 lid van de  gemeenteraad van Dordrecht en maakte naam als financieel specialist. Hij volgde in 1987 Nico Maas op als wethouder en bleef tot 1998 deel uit maken van het college van burgemeester en wethouders.

Hij was lijsttrekker bij de verkiezingen in 1990 en 1994. Zijn opvolger als wethouder werd de latere gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Erik van Heijningen.

Achter de schermen bleef Dirk ten Veen tot 2010 actief binnen de VVD Dordrecht en hij behoorde tot de invloedrijke liberalen in de stad. Ook in verschillende besturen was hij actief.

De oud-wethouder stond in de stad bekend als een vertegenwoordiger van de vooruitstrevende vleugel.  Landelijk hoorden daartoe de oud-ministers en voormalige fractievoorzitters van de VVD, Joris Voorhoeve en Hans Dijkstal. Voorhoeve heeft ook bedankt voor de VVD en is nu lid van D66. Dijkstal is reeds overleden.

Als Dirk ten Veen terug kijkt op zijn bijna dertig jaar in het openbaar bestuur en in de partij, is hij er  trots op in Dordrecht met alle democratische partijen te hebben kunnen samenwerken. 

Tenslotte: ,,Ik heb besloten om het bedanken voor de VVD alleen via deze verklaring op Dordrecht.net bekend te maken. Ik verwijs daar verder naar. Als ik terug kijk, heb ik mij in het openbaar bestuur met  hart en ziel voor de stad en voor de inwoners kunnen inzetten. Deze herinnering blijft". 

Deel dit bericht met je vrienden!