Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geboortegolf bij Weizigt'
25mrt 2011

Geboortegolf bij Weizigt

DORDRECHT - De nieuwe Stadsboerderij Weizigt blijkt niet alleen heel duurzaam, maar ook een zeer vruchtbare plek te zijn: er is een ware geboortegolf gaande! Onlangs beviel dwerggeitje William van een zoon, Adam. En afgelopen week zijn liefst drie lammetjes en twee bokjes geboren. Duurzaamheidscentrum Weizigt roept iedereen op namen te bedenken voor de nieuwe bewoners.

Goed en slecht nieuws wisselen elkaar deze dagen af voor Weizigt. Enerzijds zijn medewerkers en bezoekers treurig vanwege het overlijden van boegbeeld ezel Maaike. Aan de andere kant is er veel blijdschap vanwege de goed verlopen geboortes.

Namen
Op 14 maart beviel Schoonebeeker schaap Trijntje van een dochter, Eva. Een dag later werd zus Geertje de trotse moeder van een ram en een ooi. Zij hebben nog geen naam. Weizigt zoekt voor hen een leuke jongens- en meisjenaam die beginnen met de letter ‘i’.

Drie dagen later beviel ook de Nederlandse Landgeit Hermien. Zij kreeg twee bokjes. Ook voor hun naam doet Weizigt een beroep op de creativiteit van Drechtstedelingen. De naam moet beginnen met de letter ‘k’.
De ideeën voor de namen van de lammetjes en de bokjes kunnen worden gestuurd naar weizigt-nmc@dordrecht.nl.

Opening
In de loop van volgende week, twee weken na de bevalling, kunnen de moeders en hun kroost terug naar de stal. Met goed weer mogen ze ook af en toe naar buiten, in de ezelbak. Op de dag van de officiële opening van Stadsboerderij Weizigt, zaterdag 23 april, mogen ze mee de wei in.

Minipaardje
Maar hiermee is er nog geen einde gekomen aan de geboortegolf in de Stadsboerderij. Ook de witte melkgeit Carmona kan elk moment bevallen. En minipaard Silver is in verwachting. Weizigt hoopt in mei een baby-minipaardje te kunnen begroeten.

Stadsboerderij Weizigt is zeven dagen per week geopend, van 9.00 tot 17.00 uur. Voedertijd is om 16.00 uur. Op zaterdag 23 april viert Weizigt de officiële opening van de Stadsboerderij met een beestachtig goed feest. Kijk voor meer informatie op www.weizigtnmc.nl.Deel dit bericht met je vrienden!