zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Lokfiets-dieven aangehouden

23 maart 2011

DORDRECHT - Agenten van de politie in Dordrecht hebben op 22 maart vier verdachten van fietsendiefstal aangehouden. In alle gevallen ging het om diefstal van een zogenaamde lokfiets. De agenten hadden de fiets op locaties in het centrum gestald waar fietsendiefstal vaker voorkomt. Lang hoefde ze niet te wachten voor het eerste geval van fietsendiefstal zich aandeed.

Een paar minuten nadat de fiets was weggezet werd deze om 10.15 uur al weggenomen door een 39-jarige man uit Dordrecht. Een paar minuten later hielden politiebikers hem op de Cornelis de Wittplaats aan en kon de man mee naar het bureau. Kort nadat de fiets op dezelfde locatie was teruggezet was het opnieuw raak: een 43-jarige Dordtenaar ontfermde zich over de fiets en reed ermee weg. Ook nu werd hij door agenten opgevangen naar het politiebureau meegenomen.

Rond 15.00 uur zagen agenten zagen een 27-jarige man op het NS-station de lokfiets stelen en grepen direct in. In het Weizigtpark werd de man achterhaald en aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De lokfiets was nauwelijks teruggestald toen een 14-jarige jongen uit Dordrecht de fiets stal. Toen agenten hem daarop aanspraken, wist hij weg te rennen, maar ver kwam hij niet. Hij werd geboeid en bij hem werd een priem aangetroffen en in beslaggenomen. Na hun verhoor zijn de alle verdachten, die verder niets met elkaar te maken hadden, heengezonden. De politie heeft in alle gevallen proces-verbaal opgemaakt. De politie zal op diverse locaties vaker de lokfiets inzetten om op deze manier fietsendieven in de kladden te grijpen.

Lees meer over:

aangehouden weizigtpark Lokfiets
Deel dit bericht met je vrienden!