Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht plaatst slimme meters'
23mrt 2011

Dordrecht plaatst slimme meters

DORDRECHT - Dordrecht heeft een groot deel van de gas- en elektrameters in zijn gebouwen vervangen door zogeheten slimme meters. Het opnemen van meterstanden behoort hiermee tot het verleden. De slimme meters geven het energieverbruik rechtstreeks door aan Stedin Meetbedrijf.

De gemeente krijgt via een internetportaal beschikking over de cijfers en kan zo het energieverbruik in haar gebouwen nauwlettend volgen. Hierdoor is snel ingrijpen en bijstellen mogelijk.

Vervanging
Stedin is in november begonnen met de vervanging van de in totaal 450 gas- en elektrameters. De slimme meters zijn te vinden in onder meer het Stadskantoor, het Stadhuis, Schouwburg Kunstmin en de musea. Ook de verkeersregelinstallaties en 200 gemalen zijn van slimme meters voorzien. Om technische redenen konden nog niet alle gasmeters overgezet worden. De komende tijd zoekt Stedin met de gemeente naar een oplossing zodat ook meters deze vervangen kunnen worden.

Energiebesparingen
Nu er dankzij de slimme meters beter inzicht is in het gas- en elektraverbruik, bekijkt de gemeente waar energiebesparingen mogelijk zijn. Dat past binnen het streven naar duurzaamheid, dat het college van burgemeester en wethouders tot een van de speerpunten in zijn beleid heeft benoemd. Het feit dat de meterstanden niet meer gelezen hoeven te worden, levert een financiële besparing op van circa 15.000 euro per jaar.Deel dit bericht met je vrienden!