Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Hoop ggz start bouw kliniek voor psychiatrie'
22mrt 2011

De Hoop ggz start bouw kliniek voor psychiatrie

DORDRECHT - De Hoop ggz start komende week met de bouw van een kliniek voor volwassenen met psychiatrische problemen. De bouw wordt ingeluid met het slaan van de officiële eerste paal op dinsdag 22 maart om 15.30 uur, op Dorp De Hoop aan de Provincialeweg in Dordrecht.
 
De kliniek is naar verwachting gereed in het eerste kwartaal van 2012 en zorgt dan voor uitbreiding van het aantal plaatsen voor psychiatrie bij De Hoop ggz van 12 naar 32 plaatsen.
 
Teun Stortenbeker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop ggz: "Het bieden van meer plaatsen voor psychiatrie is een noodzaak, want de wachtlijst is te lang. In ons centrum voor maatschappelijke opvang de Jordaan kwamen regelmatig mensen met een problematiek die meer psychiatrisch is. Zij hebben een gespecialiseerd behandeltraject nodig. Dat is voor ons de aanleiding geweest om algemene psychiatrische zorg te gaan bieden. De verzekeraars en het departement van VWS stemden hiermee direct in. Ook bereikt ons vanuit kerkelijke gemeenten regelmatig de vraag naar psychiatrische zorg vanuit christelijke identiteit."
 
De Hoop is een evangelische ggz-instelling. De Hoop ggz helpt kinderen, jongeren en volwassenen. Voor meer informatie over De Hoop ggz kan men terecht op www.dehoop.org.
 
Foto: Paul Schrandt


Deel dit bericht met je vrienden!