Alles over Dordrecht...
22mrt 2011

100-jarige Jubal rent 100 kilometer voor KIKA

DORDRECHT -Maandag 11 april bestaat muziekvereniging Jubal uit Dordrecht precies 100 jaar. Op die dag zal er een bijzondere actie worden gehouden. Instructeur van Jubal, maar ook fervent hardloper Robby Overvliet gaat maarliefst 100 kilometer hardlopen, dat zijn ruim tweeëneenhalve marathons op één dag, een unieke prestatie!  Het gaat om tien rondjes van tien kilometer, ieder rondje wordt Robby begeleid door een meeloper. Zo loopt bestuurslid Antoin Peeters het eerste rondje mee, maar ook veel muzikanten van de club hebben zich aangemeld om de actie te ondersteunen.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar KIKA, het fonds dat zich inzet om kanker bij kinderen te bestrijden. Het doel is om 5000 euro op te halen, de helft van het geld is inmiddels binnengehaald via de speciale Kika-website. De sponsorloop voert langs diverse markante Jubal-plekken in Dordrecht, zoals oud-clubhuizen en plekken waar de muziekvereniging veelvuldig heeft opgetreden.

Start en finish is het clubhuis van Jubal aan de Jan Ligthartlaan 1 in Dordrecht. De sponsorloop begint om acht uur ’s ochtends. Na tien rondjes van tien kilometer hoopt Robby Overvliet rond zeven uur ’s avonds met al zijn medelopers aan te komen in de Grote Kerk in Dordrecht. Daar wordt op dat moment een herdenking gehouden in verband met de verjaardag van Jubal.

De  sponsorloop is één van de vele activiteiten die Jubal gaat houden in de ‘feestmaand’ april. Zo is er zaterdagavond 2 april in poptempel Bibelot een evenement met de naam “Vrienden van Jubal Live”. Op deze avond worden de jubileum DVD en CD gepresenteerd, daarnaast is er live muziek van diverse bands. Op maandag 11 april wordt dus een herdenkingsdienst gehouden in de Grote Kerk van 19:00 uur tot 20:00 uur in aanwezigheid van burgemeester A. Brok. Zaterdag 16 april is er in Drechtwerk, de plek waar Jubal in het verleden veel heeft getraind, een grote reünie, aansluitend is er een receptie voor relaties van de club.

Later dit jaar staan er nog meer activiteiten op het programma, zoals een muziekfestival in het FC Dordrecht stadion op 2 juli en de USA tour in de zomervakantie.

Meer informatie:www.runforkika.nl en www.jubal.org

 Deel dit bericht met je vrienden!