donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

CU/SGP: 'Opknappen Hofkwartier urgent'

21 maart 2011 (door Pieter Verhoeve)

DORDRECHT - Wil het Hofkwartier op tijd klaar zijn voor de grote herdenkingen van Luther, Synode en Stadsrechten, dan dient er snel actie ondernomen te worden. Dit verklaart Pieter Verhoeve namens de CU/SGP tijdens een interview met RTV Dordrecht. 'Voordat het te laat is.'

Tijdens het interview, waarbij Ad van den Herik al lopend door het Hofkwartier Pieter Verhoeve interviewt, wijst de CU/SGP op noodzaak van een grondige en complete aanpak van het Hofkwartier. 'Dit betekent niet het laten blijven van de Statenschool, het verkopen van de Kunstkerk en het negeren van de Berckepoort.' aldus Verhoeve. 'Dit betekent wel het archief naar het historisch hart van de stad halen, het University College naar de Berckepoort brengen en de Museumkerk een culturule/historische bestemming geven.'

Het interview is nog tot dinsdagmorgen elk half uur te zien op www.rtvdordrecht.nl . Verhoeve benadrukt dat de Dordtse gemeenteraad hier niet primair politiek geladen, maar vanuit het historisch belang naar de ontwikkeling van het Hofkwartier moet kijken.

Deel dit bericht met je vrienden!