Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Reynvaan start Nationale Boomfeestdag'
18mrt 2011

Wethouder Reynvaan start Nationale Boomfeestdag

DORDRECHT - Woensdag 23 maart 2011 worden in het Wantijpark 30 bomen geplant en een strook gras ingezaaid. Wethouder Rinette Reynvaan zet de eerste spade in de grond. Zij wordt daarbij geholpen door 164 kinderen leerlingen van de Mytylschool De Vlij, De Blije Gaarde en de Dordtse buitenschool.


Het planten van de bomen is de afsluiting van de werkzaamheden die de afgelopen maanden in het Wantijpark zijn uitgevoerd. Deze Boomfeestdag sluit aan bij de Landelijke Boomfeestdag en wordt georganiseerd door Stadsbeheer Dordrecht in samenwerking met Weizigt Natuur- en Milieucentrum.

Thema van de 55e Boomfeestdag is: bomen smaken naar meer.

Met dit thema wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de waarde en het belang van bomen in onze stad. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Bomen zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren.

Uit onderzoek blijkt dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen sneller verkocht worden. ‘Smaken naar meer’ verwijst ook naar de vruchten van bomen. Denk in dit kader aan hazelnoten, beukennootjes, kersen, appels. Ze zijn niet alleen lekker, maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom af komen; ze dragen bij aan biodiversiteit.

Het aanplanten van bomen is ook van belang als één van de gemeentelijke maatregelen tegen CO2-vervuiling. Net als veel andere landen heeft Nederland het zogenoemde Kyoto-protocol getekend waarin dat vastgelegd is.

2011 is door de Verenigde Naties tot Internationaal Jaar van de Bossen benoemd en de Boomfeestdag onderstreept het belang van aandacht voor dit thema.Deel dit bericht met je vrienden!