Alles over Dordrecht...
17mrt 2011

Pieter Verhoeve 'Sterk Hofkwartier verantwoordelijkheid van heel politiek Dordt'

DORDRECHT - Pieter Verhoeve vindt dat de hele gemeenteraad en het college verantwoordelijk is voor een sterk Hofkwartier. Hij reageert daarmee op tweets van Piet Sleeking.

Het Hofkwartier staat de komende maand op de politieke agenda van Dordrecht. In de aanloop daartoe interviewde Ad van den Herik fractielid Pieter Verhoeve van de ChristenUnie/ SGP. 'In Gesprek Met' is elk half uur te zien op www.rtvdordrecht.nl In deze aflevering luidt Verhoeve de alarmbel. Hij voorziet een ontmanteling van het Hofkwartier nu én de Statenschool geen archief wordt, de Kunstkerk wordt verkocht en de Berckepoort voorlopig geen bestemming krijgt. Verder constateerde hij dat de Kloostertuin niet heeft gebracht wat ze moest brengen.

Loco-burgemeester Piet Sleeking reageerde direct via Twitter: 'Onluisterende bijdrage Pieter Verhoeve. Stelt dat investeringen in Berckepoort en Kloostertuin weggegooid geld is.'  En: 'Hij vergeet helaas te melden dat zijn partij daarmee akkoord is en schuift nu alles op bordje huidige college'.  Hans Berrevoets, voorzitter Platform Stedelijke Herdenking probeerde Sleeking aan te geven dat het in het belang van de hele stad is dat het Hofkwartier snel af is. Een breed stadsgesprek daarvoer achtte hij noodzakelijk. Sleeking: 'Als ik de zwart-wit beelden zie van Pieter Verhoeve, zie ik weinig aankopingspunten'. Nelleke de Smoker van D66 viel Verhoeve echter bij: 'goed interview geeft duidelijk aan waarom het Hof zo belangrijk is en moet zijn voor Dordrecht'.

Pieter Verhoeve: 'Piet Sleeking reageert zelf zwart-wit. Ik heb niet gezegd dat investeringen in Berckepoort en Kloostertuin weggegooid geld is; maar wel dat de resultaten zwaar tegenvallen. Deze verantwoordelijkheid geldt de hele raad. Bovendien is de Berckepoort in de jaren negentig al gerestaureerd en blijkt nu dat dit niet goed gebeurd is. Daar moet iedereen wat mee.'

'Ik houd het huidige college wel verantwoordelijk voor de dreigende ontmanteling van het Hofkwartier. Het is een politieke keuze van dit college om het Hofkwartier het archief (DiEP) en een prachtig binnenplein te onthouden. Het is een politieke keuze van dit college om de Kunstkerk te verkopen. Het is een politieke keuze van dit college om de Berckepoort aan haar lot over te laten. Het is een politieke keuze van dit college om de Kloostertuin te laten zoals die is en deze 's avonds te sluiten wegens overlast. Ik hoop echter dat we als gemeenteraad en college in staat zijn om dit onderwerp niet politiek in te kleuren. Als liefhebbers van Dordt en haar historie moeten we toch in staat zijn om over dit gebied te praten vanuit het algemeen belang?'Deel dit bericht met je vrienden!