Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoonmaakactie op de Stadswerven'
14mrt 2011

Schoonmaakactie op de Stadswerven

DORDRECHT - Vooruitlopend op de aanleg van het stadsstrand op de Stadswerven gaat een groep vrijwilligers van het Platform Duurzaamheid Dordrecht woensdag 16 maart het braakliggende gebied schoonmaken. Deze activiteit past in de Week van Dordrecht Schoon.

Volgens de vrijwilligers van de werkgroep Natuur, voeding en gezondheid ligt op de Stadswerven veel oud afval en langs de oevers veel plastic zwerfafval. Ook gaan de vrijwilligers kijken welk deel van de toekomstige woonwijk geschikt is voor het zaaien van zaden, waaruit planten groeien die bijdragen aan het versterken van de bijenstand. Het aansluitende project Stadswerven Bloemrijk is een van de acties die de biodiversiteit op het Eiland van Dordt moet bevorderen.

Het plan voor een tijdelijk stadsstrand en een camping voor campers is deze week gelanceerd door wethouder Piet Sleeking. Eerder kwamen ook andere partijen met ideeën voor een stadsstrand, zolang er op Stadswerven nog niet wordt gebouwd.
Een aantal vrijwilligers van het platform Duurzaamheid heeft samen met buurtbewoners ook afgelopen zaterdag 12 maart in Stadspolders vuil geruimd. Van plastic boodschappentassen, aanstekers, flessen, pakketten reclamefolders, een step en versterker tot aan kledingstukken toe. Verreweg de grootste concentratie aan troep langs de afgelegde route was te vinden aan de oever van het Wantij.
De opruimactie op de Stadswerven begint woensdag om 10.00 uur. Vrijwilligers kunnen zich aansluit om een handje te helpen.

 Foto Richard DekkerDeel dit bericht met je vrienden!