Alles over Dordrecht...
07mrt 2011

Geboren Dordtse Elene van den Boogaard op 5293 stemmen

DORDRECHT -De PvdA Dordrecht steekt op de eigen website de vlag uit voor de verkiezing van Elene van den Boogaard in provinciaal bestuur. Twee kandidaten die laag op de lijst stonden zijn op basis van voorkeurstemmen doorgeschoven.

De Partij van de Arbeid behaalde 10 zetels in Zuid-Holland. De voorkeursdrempel lag op 6354 (dat is 25% van de kiesdeler).
Vijf kandidaten van de PvdA behaalden meer stemmen dan de drempel. Dat zijn lijsttrekker Tonny van de Vondervoort (133867), Bahattin Erbas (13152), Ron Hillebrand (9751), Petra Smits (8582) en Rawa Hassan (7243).
Erbas en Hassan hadden een 17e, respectievelijk 31e plaats en schuiven naar boven.
Ook gekozen zijn: Martien Branderhorst, Siebe Keulen, Martin van Engelshoven-Huls en Anne Koning.

Eline van den Boogaard heeft 5293 stemmen behaald en is daar heel erg blij mee. Ze kijkt uit naar het werk in de Staten en hoopt op het gebied van jeugdzorg, openbaar vervoer en groen goede dingen te kunnen doen.

Eline van den Boogaard is geboren en getogen in Dordrecht en al lang actief binnen de Dordtse afdeling van de Partij van de Arbeid. Ze was eerder afdelingsvoorzitter, fractieassistent en congresafgevaardigde voor de PvdA.. Ze is van mening: "De PvdA is nu in een cruciale fase. We moeten de tweedeling in de samenleving en emancipatie weer leidend laten zijn in onze agenda. En ik hoop dat er mensen zijn die ons daarbij willen komen helpen."

 Deel dit bericht met je vrienden!