zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht-tekenaar Jan Hensema dreigt laatste expositie in Breda te hebben

6 maart 2011

DORDRECHT -  Jan Hensema (67), de bekende tekenaar van Dordrecht, dreigt zijn loopbaan af te sluiten met een laatste expositie in Breda. RTV Rijnmond besteedt daarom zowel op TV als op radio aandacht aan deze man. Via de internetsite van RTV Rijnmond is het allemaal nog eens te bekijken.

Hensema werd bekend als tekenaar van Dagblad de Dordtenaar. Landelijk kreeg hij naam als rechtbanktekenaar.

In Dordrecht gaan stemmen op om hem toch nog één keer, als echt waardig afscheid, een expositieplek te geven.

(bericht RTV Rijnmond)
De 67-jarige Dordtse tekenaar Jan Hensema heeft in Breda zijn laatste expositie geopend. Hierna gaat de bekende kunstenaar met pensioen. Hij is vooral bekend geworden door zijn vele tekeningen van de binnenstad van Dordrecht.

Hensema maakte ook veel tekeningen in de sneeuw. Er zijn kerstkaarten en kalenders van zijn hand.

Voor diverse media was hij jaren actief als rechtbanktekenaar. Hij zat de afgelopen jaren oog in oog met de grootste misdadigers van ons land. Willem Holleeder, Mohammed B. de Lockerbie-verdachten en Sander V., Hensema tekende ze allemaal.

Zijn laatste expositie is te zien in de rechtbank van Breda. Er hangen tientallen tekeningen van belangrijke en minder belangrijke rechtszaken. In Dordrecht hing zijn werk twee jaar geleden in de rechtbank.

Deel dit bericht met je vrienden!