zaterdag 27 februari 2021

Alles over Dordrecht

Energie zuinig straatlicht in Dordrecht weinig gevolgen voor veiligheid beleving

3 maart 2011

DORDRECHT -Energiezuinig licht heeft de voorkeur van weggebruikers in de wijk Stadspolders in Dordrecht. Dat dimmen heeft weinig gevolgen voor de verkeers- en sociale veiligheid.  Daarmee wordt gezegd dat er weinig gevolgen zijn voor de beleving van de veiligheid.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is het houden door Dorrit Verkade en Hans Leijs, onderzoekers van het Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD), Het verhaal staat deze maand met een artikel in Straatbeeld, het tijdschrift over het ontwerp, de inrichting en onderhoud van de openbare ruimte.

OCD meldt:
Het onderzoek van het OCD onder de omwonenden van de Stadspolderring staat centraal, maar ook de verschillende energiebesparende maatregelen van de gemeente Dordrecht en vervolgacties na het onderzoek komen aan bod.

Het artikel (164 KB) laat zien dat de voorkeur van bewoners en weggebruikers uitgaat naar het energiezuinige witte licht en dat dimmen weinig gevolgen heeft voor de verkeers- en sociale veiligheid. Bij vervanging van verlichting of nieuwe aanleg wordt door de gemeente (door deze uitkomst) nu wit licht toegepast. Wanneer alle verlichting is vervangen levert dat een besparing van 12% op.

Het onderzoek (2070 KB) is gehouden in opdracht van de sector Stadsbeheer van de gemeente Dordrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorrit Verkade, tel: (078) 770 3917

Deel dit bericht met je vrienden!