zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Predikant uit Dordrecht roept op tot waakzaamheid tegen anti-semitische acties

3 maart 2011

DORDRECHT - Ds. N.W. van den Houten (Andreaskerk/Hervormd Dordrecht) volgde het concert van een Israëlische legergroep vorige week in schouwburg kunstmin. Voor de deur waren de meningen verdeeld met demonstranten, tegen-demonstranten en rechtse demonstranten.

Van den Houten blikt terug in het kerkblad: ,,Vorige week was ik met mijn dochter bij een concert van de Israelische legermuziekgroep Tzahal hier in Dordrecht. Ze hebben prachtige joodse muziek, Jiddisch, klezmer maar ook godsdienstige liederen.

Ze zongen over vrede en een wereld zonder haat. Ze zongen een gebed om de komst van de Messias. Buiten werd er gedemonstreerd en het was schokkend om te zien. Alsof de jaren 30 weer herleefden. Anti-semitische leuzen werden gescandeerd. Dezelfde symbolen als de nazi's gebruikten waren zichtbaar. Wat was ik dankbaar dat onze burgemeester Brok aanwezig was om de Israelische ambassadeur te ontvangen.

De predikant doet  een oproep: ,,Laten we als kerk waakzaam zijn en blijven, juist ook als het gaat om anti-semitische of anti-israelische acties. Als kerk belijden we dat we onopgeefbaar verbonden zijn met Israël. Het is van belang dat we dat ook laten blijken in onze woorden en daden. God heeft geen uitverkoren volk stond er op een van de spandoeken. Gelukkig weten we vanuit de Bijbel dat het anders is."

Van de Dordtse partijen besteedt alleen GroenLinks Dordrecht aandacht op de eigen site aan het veel besproken optreden: http://dordrecht.groenlinks.nl/

Deel dit bericht met je vrienden!