zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

D66 voert actie voor Nieuwe Dordtse Biesbosch

1 maart 2011

DORDRECHT - D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven en lijsttrekker Geertjan Wenneker van D66 Zuid-Holland willen dat staatssecretaris Bleker (CDA, Ministerie ELI) afblijft van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Door bezuinigingen van het kabinet staat het nieuwe natuurgebied op de tocht. De sociaal-liberalen hebben afgelopen vrijdag de Nieuwe Dordtse Biesbosch bezocht.

Wenneker: “De Nieuwe Dordtse Biesbosch is niet alleen een groot groengebied in de achtertuin van Dordtenaren, maar ook een ideale uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars die de drukke Drechtsteden even willen ontvluchten. Natuur in de Randstad maakt het voor bedrijven ook aantrekkelijk zich te vestigen.”

De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een groot natuur- en recreatieproject dat de Sliedrechtse en Dordtse Biesbosch - onderdelen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) - met elkaar moet gaan verbinden. De bezuinigingsplannen van Bleker gooien daarvoor roet in het eten.

Eerder lanceerde D66-Kamerlid Van Veldhoven samen met de PvdA het voorontwerp van de Basiswet Natuur, dat natuurgebieden in de EHS bij wet moet beschermen. De Nieuwe Dordtse Biesbosch is geen onderdeel van de EHS, maar is een ecologische verbindingszone tussen twee gebieden die wel onderdeel uitmaken van de EHS. Dat zijn de (bestaande) Dordtse Biesbosch en de Sliedrechtse Biesbosch. De natuurwaarde van deze gebieden stijgt aanzienlijk wanneer deze verbindingszone wordt gerealiseerd. “Bleker maakt het voor mensen in de Randstad moeilijk om nog dichtbij huis te kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Dat is vervelend, vooral omdat de Nieuwe Dordtse Biesbosch veel voordelen heeft voor mens, dier en economie in de provincie.”

Deel dit bericht met je vrienden!