Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordtse thrillerauteur André Oerlemans in nieuw tijdschrift Pure Thrillers'
01mrt 2011

Dordtse thrillerauteur André Oerlemans in nieuw tijdschrift Pure Thrillers

DORDRECHT - De Dordtse thrillerauteur André Oerlemans is samen met veertien andere  schrijvers uitgekozen voor het eerste nummer van Pure Thrillers, het nieuwe Nederlandse magazine met korte spannende verhalen van bekende en onbekende auteurs.

Bijna honderd thrillerschrijvers stuurden na een oproep van het magazine hun spannende verhalen in. Het verhaal ‘Het Lot’ van Oerlemans werd daaruit als een van de beste opgenomen in Pure Thrillers.
,,In het eerste nummer presenteren we de pareltjes die we aangeboden kregen. De verhalen die eruit sprongen. Verhalen over de grimmige, duistere zijde van de mens, verhalen over moordlust, overspel, schuld, een saai leven en dubbelspel,” zegt uitgever Alex de Jong, die zelf onder het pseudoniem Brand Winning spannende verhalen en boeken op het gebied van fantasy en thrillers schrijft.

Hij was meteen enthousiast over de verhalen van Oerlemans. In ‘Het Lot’ draait het plot om twee moordenaars van de maffia die door de politie met een ingenieuze list in de val worden gelokt.
André Oerlemans (1965) woont en werkt in Dordrecht. Behalve schrijver is hij freelance journalist voor het Algemeen Dagblad en andere media. Zijn ervaring als misdaadjournalist gebruikte hij in de thriller ‘Drakendoders’, waarin een journalist een bende kinderontvoerders op het spoor komt als hij de verdwijning van zijn broertjes onderzoekt. Voor zijn thriller ‘Het geheim van Paros’ bestudeerde hij zes jaar lang apocriefe evangeliën, vroegchristelijke teksten en de bloederige geschiedenis van de Katharen en reisde hij naar het Griekse eiland Paros, waar volgens de recensies van het boek ‘een wereldverpletterend geheim begraven ligt’.
Onlangs rondde Oerlemans het manuscript af voor zijn nieuwste boek ‘Het Duivelshol’ waarin een journalist na de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw en kinderen een ondenkbaar terroristisch complot blootlegt.

Pure Thrillers is een boekwerkje van 160 pagina's dik. Het is via de winkel of via internet te koop voor de introductieprijs van 8,95 (vanaf 1 april voor 11,95). Ook een abonnement nemen is mogelijk. In 2011 verschijnt het magazine driemaal: in februari, juni en oktober.

Meer informatie: www.purethrillers.nl

Fotobijschrift
De Dordtse Thrillerauteur André Oerlemans staat met zijn spannende verhaal ‘Het Lot’ in de eerste uitgave van Pure Thrillers.Deel dit bericht met je vrienden!