donderdag 25 februari 2021

Alles over Dordrecht

Andries van de Graaf blijft voorzitter sportraad Dordrecht

23 februari 2011

DORDRECHT -Andries van de Graaf blijft tot 2014 voorzitter van de Sportraad van Dordrecht. Het college van burgemeester en wethouders heeft hem gisteren in deze functie herbenoemd. Andries is al acht jaar het gezicht van de sportraad.

voorzitter Andries van de Graaf Andries van de Graaf is sinds mei 1998 verbonden aan de Sportraad. Komend uit de volleybalwereld startte hij als lid van het algemeen bestuur om vervolgens via het dagelijks bestuur in 2002 voorzitter te worden van de Sportraad.

Uniek

Het is landelijk nagenoeg uniek dat de sportverenigingen op zo’n directe manier in de politiek vertegenwoordigd zijn. De sportwethouder heeft de beslissingen over sport gemandateerd aan de Sportraad. Dat betekent dat actuele sportzaken via de verschillende commissies van de Sportraad worden voorgelegd aan het dagelijks bestuur en het algemeen bestuur.

De Sportraad is een politiek orgaan, maar heeft wel degelijk nauwe banden met het Sportbedrijf. Regelmatig is er overleg met de directeur van het Sportbedrijf. Diverse medewerkers van dit Sportbedrijf zijn als adviseur betrokken

 

Deel dit bericht met je vrienden!