dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD kiest voor bioscoop in centrum Dordrecht

19 februari 2011

DORDRECHT -De VVD laat weten in Dordrecht te kiezen voor een nieuwe bioscoop in het centrum van Dordrecht. Een VVD bericht;

In de commissievergadering van 15 februari jl. zijn de plannen besproken van de ”taskforce Bioscoop”. De VVD is verheugd dat er nu echt werk van wordt gemaakt om een bioscoop te krijgen in Dordrecht. In een stad met bijna 120.000 inwoners mag een bioscoop niet ontbreken! De VVD heeft zich hier dan ook hard voor gemaakt in de verkiezingscampagne.

 

Het college heeft onlangs 4 mogelijke locaties gepresenteerd:

  1. Spuiboulevard/ Johan de Wittstraat
  2. Spuiboulevard/Van Godewijckstraat
  3. Energiehuisplein
  4. Maasterras

Wij hebben een voorkeur voor een bioscoop in of zo dicht mogelijk bij het centrum. De eerste 2 opties voldoen daar meer aan dan opties 3 en 4. Naast de locatie is het ook van belang dat de investeringskosten door de gemeente acceptabel blijven. Een bioscoop voegt wat toe aan de stad en dit rechtvaardigt enige bijdrage vanuit de overheid.

Echter in de huidige financiële situatie moet de gemeente nog kritischer zijn op haar uitgaven en moet naast de locatie ook de investeringskosten goed worden gewogen. Dit zal mede bepalen welke locatie uiteindelijk het meest realistisch is. Wij wachten op dat punt voorlopig de uitwerking van de plannen van het college verder af.

De PvdA en D66 willen de bioscoop bij de locatie van het nieuwe stadion van FC Dordrecht. De plannen van de FC zijn echter nog niet uitgewerkt. Deze locatie op het kassencomplex in Dubbeldam (provinciale weg) heeft ook grote nadelen op het gebied van de afwikkeling van het verkeer.

Als laatste willen wij nog opmerken dat op de locatie Maasterras ook een mogelijkheid bestaat voor een voetbalstadion in combinatie met een bioscoop!!! Wat de VVD betreft een interessante optie omdat je daarmee twee vliegen in één klap slaat, en naar verwachting tegen minimale gemeentelijke kosten

Deel dit bericht met je vrienden!