donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht dreigt te vergrauwen

19 februari 2011 (door Paul Seesink)

DORDRECHT - Interieurarchitect en Dordtenaar Paul Seesink is het helemaal eens met zijn Dordtse vakgenoot Els Wagemans. De door Monumentenzorg zo gewaardeerde Dordtse kleurenwaaier maakt dat de binnenstad dreigt te vergrauwen. Els Wagemans spreekt in de rubriek 'Stem uit de Stad' van 'De Stem van Dordt' over een "deftige treurigheid".

"De oude gebouwen zoals de schilderijen die tonen in Dordrechts Museum zijn niet terug herkenbaar in het huidige Dordrecht" vindt Seesink. De Gemeente zou zich nog eens over de kleurenwaaier moeten buigen en door vakmensen laten aanpassen. Misschien ligt hier ook een taak voor Erfgoed DIEP.

Paul: "Als de Gemeente dan toch bezig is kan het geen kwaad om de Voorstraat eens aan een kritische blik te onderwerpen. Zoals de Wijnstraat onderworpen lijkt aan de Dordtse kleurenwaaier, zo lijkt de Voorstraat qua doorlopende verbouw en straatinrichting een vrijplaats te zijn. Een ander soort vergrauwing."

Deel dit bericht met je vrienden!