zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Stil protest tegen sluiting CBK

18 februari 2011 (door Paul Schrandt)

DORDRECHT - In het CBK aan de Voorstraat 180 is vrijdagavond 18 februari actie gevoerd tegen de dreigende sluiting dit jaar van het Centrum voor Beeldende Kunst. Dit gebeurde door middel van een stil protest.
Tijdens een toespraak van wethouder P.H. Sleeking (Ruimtelijke Ordening) keerden een flink aantal aanwezigen de wethouder de rug toe.
Dit zorgde voor enige nervositeit bij de overige aanwezigen en de wethouder zelf.

De avond zelf stond in het teken van een initiatief dat Stichting de Stad heeft genomen tot het onderzoeksproject Drechtstad 2050. In dat kader zijn er 14 knooppunten van ontwikkelingen in de Drechtsteden beschreven. Stichting de Stad en het Centrum Beeldende Kunst hielden een symposium, waarbij zes ontwerpteams een toelichting gaven op hun ontwerpen. Wethouder P.H. Sleeking was aanwezig om de tentoonstelling officiëel te openen.

Foto: Paul Schrandt

 

Lees meer over:

drechtsteden piet sleeking cbk
Deel dit bericht met je vrienden!