zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verliest thuis van Sparta

12 februari 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdag 11 februari 2010 de thuiswedstrijd tegen Sparta verloren. De ploeg van trainer Jan Everse zegevierde met 2-3 aan de Krommedijk.

In een leuke openingsfase nam FC Dordrecht de leiding. Cecilio Lopes zorgde voor de openingstreffer, maar lang kon FC Dordrecht daar niet van genieten. Een minuut later stond het alweer gelijk. Joey Godee maakte de gelijkmaker voor de ploeg van de geplaagde trainer Everse. Na die treffer waren de kansen voor beide ploegen. De gastheren namen echter een hernieuwde voorsprong. Santy Hulst, die daarvoor ook al gevaarlijk was geweest, zorgde voor 2-1.

Direct na rust kreeg Sparta een grote mogelijkheid. Godee schoot over na een goede combinatie met Voskamp. De 2-2 viel niet veel later. Carlos Delgado scoorde voor de Rotterdammers. Kort daarna verzuimde Voskamp Sparta op voorsprong te brengen vanaf elf meter. FC Dordrecht-keeper Nick van der Ploeg, al weken in goede doen, stopte de strafschop.

Beide ploegen bleven op zoek naar een doelpunt, maar toch was Hulst dicht bij een nieuwe Dordtse voorsprong. Hij knalde van afstand op de paal. Dik tien minuten voor tijd kwam Sparta toch op 2-3. Godee vond Voskamp, die zijn eerdere fout goedmaakte. In de slotfase golfde het spel op en neer. In de absolute slotfase probeerde FC Dordrecht de gelijkmaker te forceren, maar de Rotterdammers hielden stand. Bart van Hintum kreeg in blessuretijd nog een rode kaart (twee keer geel).

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!