dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

AD De Dordtenaar laat Beter voor Dordt (BVD) stevig de maat nemen

12 februari 2011

DORDRECHT – AD De Dordtenaar schrijft vandaag op drie pagina’s over de grootste partij in de gemeenteraad Beter voor Dordt (BVD). De partij van wethouder en loco-burgemeester Piet Sleeking, eens de grootste oppositiepartij, wordt stevig de maat genomen. De mensen, die vroeger fan waren van de partij, hebben nu soms het geloof verloren. 

Sommigen voorspellen zelf grote problemen, want het kiezersvolk komt morrend aan het woord. Zelfs van buiten de stad mag een politicoloog de partij de maat nemen. Andre Krouwel waarschuwt zelfs voor de ondergang van BVD. Piet Sleeking blijft echter in de BVD-formule geloven en geeft aan dat er echt iets is veranderd in Dordrecht nu BVD met drie wethouders in het bestuur van de stad zit.

Ron van Maaren heeft vandaag in AD De Dordtenaar zijn strip ook in het teken van BVD gezet.


Meer in AD De Dordtenaar op pagina 1, 2 en 3 van het regiokatern, waarbij de kop over twee pagina's over de waarneming van BVD nu luidt: ,,Geen antwoord en ook geen inspraak". 

Het lijkt overigens wel de tijd om BVD tegen het licht te houden als partij met vijftien van de 39 zetels in de raad. De twee wethouders van de coalitiepartners VVD en CDA hebben nieuwe banen gevonden.

Oppositieleider Jan Lagendijk (PvdA) zette deze week de aanval in via zijn column op de internetsite van Dordt Nu, die ook is gepubliceerd op de PvdA-site.

De PvdA, die tot de verkiezingen van maart 2010 de grootste partij in de gemeenteraad was, gaat ervan uit dat binnen een jaar duidelijk zal zijn of BVD het compleet vier jaar uithoudt in de raad met de partners CDA en VVD.

Beter voor Dordt (BVD) spiegelt zich overigens zelf aan bijvoorbeeld Spijkenisse waar de locale partij niet alleen in 2006, maar ook in 2010 als grootste uit de stembus komt. Piet Sleeking gaat ervan uit dat BVD nog een aantal colleges van b. en w. als grootste partij zal meegaan, zo laat hij in de krant weten.

 

Deel dit bericht met je vrienden!