Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Piet de Meer snelste met vertrek wethouder

9 februari 2011

DORDRECHT - Het vertrek van VVD-wethouder Ferdinand J. van den Oever is snel door nieuwssites en print-media opgepakt. Het laat zien hoe de media in Dordrecht nu werken in vergelijking met tien of twintig jaar terug. Internet is steeds vaker zoals dat heet de primaire nieuwsbron.

Journalist en oude rot in het vak Piet de Meer wist dat er iets in de lucht hing. Hij had dan ook op de website van de weekkrant de  Stem van Dordt en Dordt Nu dinsdagavond om acht uur de primeur. Ook bracht hij het nieuws op twitter. De reacties werden later op de sites gezet. Zijn collega Leonie Naaktgeboren leverde direct vanuit de gemeenteraad gegevens aan voor internet en zij gaat morgen daarmee door in de weekkrant Dordt Nu.

Zo snel kan het nieuws gaan, waar vroeger het laatste nieuws als eerste in Dordt in de krant stond.

Later volgde op allerlei manieren RTV Rijnmond. Thijs Blom had de primeur dat Piet Sleeking al een naam noemde voor een nieuwe collega-wethouder van de VVD.

Dordrecht.net kwam om twaalf uur in de nacht met het vertrek, inclusief de verklaring van de site van de VVD-Dordrecht.  RTV Dordrecht liet het vertrek meelopen in een eigen nieuwsstrook onder in beeld en bracht het gisteravond op de eigen site.

AD De Dordtenaar heeft geen nieuwssite, maar kwam vanmorgen op drie (!) tekstpagina's met het nieuws. Op de landelijke voorpagina was zelfs plek vrijgemaakt  voor het vertrek naar havenschap Moerdijk. Daarmee werd ook een toon gezet en dat past weer bij de uitstraling van de enige dagelijkse Dordtse krant.

De Stem van Dordt opende vandaag ook in de printeditie met Van den Oever.  Het nieuws gaat in het zusterblad Dordt Nu morgen door. Dordt Centraal kon het vertrek nog op de voorpagina meenemen.

Alhoewel om 20 uur in de  avond het formeel bekend werd gemaakt, was het nieuws snel overal te vinden en begon voor lezers van de krant in de ochtend met het afscheid op papier van de VVD-voorman. 

Richard Clevers en Ingrid de Groot tekenden voor nieuws en de achtergronden met een foto van een college, waaruit dus twee gezichten snel verdwijnen (Dion van Steensel en Ferdinand J. van den Oever).

Deel dit bericht met je vrienden!