donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

,,Geen draagvlak idee PvdA Dordrecht voor één Drechtstad"

9 februari 2011

DORDRECHT -Volgens een tot morgen lopende indernetstemming - op www.RTVDordrecht.nl - is er weinig draagvlak om te komen tot één gemeente Drechtstad.

In de tussenstand wil maar één op de vier stemmers die kant op.

PvdA voorman Cor van Verk, vice-fractievoorzitter in Dordrecht, kwam er vorige week mee naar buiten. Hij verwoordde de lijn die een kwart eeuw geleden ook werd uitgedragen door PvdA-wethouder Nico Lamers.  Zaanstad kon in Noord-Holland wel en waarom niet een Drechtstad in Zuid-Holland-zuid als gemeente met meer dan een kwart miljoen inwoners?

Onder PvdA-burgemeester Ronald Bandell (2000-2010) werd wel maximaal regionaal samengewerkt, maar leek het één gemeente denken taboe te zijn.

Partijgenoten uit de regio hebben Van Verk, die soms van fractievoorzitter Jan Lagendijk de vrije hand krijgt, ook al laten weten niks voor zijn idee te voelen.

Het is markant dat een site van RTVDordrecht die in beginsel op Dordrecht is gericht ook al zo negatief voor Cor van Verk uitpakt: De stemming is nog niet gesloten maar de tussenstand lijkt al duidelijk:

De PvdA wil de verschillende drechtsteden samenvoegen in een, enkele organisatie onder de naam Drechtstad. Vindt u dat een goed idee?

Ja, samen door als Drechtstad

 23% 


Nee, gemeentes blijven apart

 77% 

Via de website van de PvdA zal deze nederlaag zeker van commentaar worden voorzien. Vorige week scoorde de partij wil op RTV Dordrecht:

 

De PvdA Dordrecht nog een succes melden in een eerder stemming bij RTVDordrecht.nl

De PvdA wil een grote bioscoop in het nieuw te bouwen stadion van FC Dordrecht aan de Provincialeweg. RTV Dordrecht heeft een poll uitgezet om te onderzoeken wat de Dordtenaren zelf willen. Donderdag 3 februari 2011 is de uitslag van de poll bekend gemaakt door RTV Dordrecht. Daaruit bleek dat 69% van de stemmers voor een grote bioscoop is in het nieuwe FC Dordrecht stadion.

Deel dit bericht met je vrienden!