zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht wint bij FC Eindhoven

5 februari 2011 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd op vrijdag 4 februari 2010 tegen FC Eindhoven winnend afgesloten, in de lichtstad werd het 0-1 voor de bezoekers. Twee minuten voor rust maakte Renaldo Jongebloet het enige doelpunt.Het duel begon rommelig, in de beginfase speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Pas na een klein kwartier spelen was er pas de eerste dreiging, echt een kans was het nog niet te noemen.Het tempo lag in de eerste helft niet hoog, beide ploegen durfden niet te voetballen aangezien de belangen groot zijn. Na ruim twintig minuten spelen was FC Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg belangrijk met een redding op een schot van Sjors Paridaans. De druk van FC Eindhoven neemt naarmate de eerste helft vorderde toe, maar echt gevaarlijk werd het niet.Enigszins tegen de verhouding in kwam FC Dordrecht in de 43e minuut toch op voorsprong. Renaldo Jongebloet stond op de goede plaats toen Cecilio Lopes een ingooi doorkopte. In de laatste minuut van het eerste bedrijf was Moussa Kalisse nog dichtbij een tweede treffer. Zijn schot vanaf twintig meter belandde echter op de lat.Na rust koos trainer Henny Lee om vol op de aanval te spelen. De uitploeg speelde vrij en FC Eindhoven moest komen. Na een uur spelen was Jongebloet bijna opnieuw trefzeker, zijn schot werd echter gekeerd door doelman Ruud Swinkels.FC Eindhoven eindigde de rommelige wedstrijd niet met het volledige elftal. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Paridaans een directe rode kaart na een zware overtreding. In de slotfase verzuimden de bezoekers het duel te beslissen, maar het bleef bij een 0-1 stand. Zo pakt FC Dordrecht opnieuw drie punten en stijgt het naar de achtste plaats.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!