Alles over Dordrecht...
31jan 2011

D66 Dordrecht zet politiek cafe in

DORDRECHT - D66 Dordrecht heeft een oude partijtraditie nieuw leven ingeblazen: Het zogeheten politieke café. Toen de partij voor de  eerste keer in Dordrecht campagne voerde voor de gemeenteraad (1970) was het politieke café een nieuw middel.

Het was voor de Dordtse verhoudingen ook een andere weg om contact te maken met burgers. 

Ook toen was het politieke cafe aan de Voorstraat te vinden, maar pakweg honderd meter terug in wat toen cafe De Pauw heette.

Meint Barelds was toen de eerste politiek leider, die overigens Flip Pieters verving die later lijsttrekker werd voor de Statenverkiezingen van 1981.

Barelds voerde een fractie met drie raadsleden aan (Henk van der Kolk, Simon de Pee en Barelds). D66 koppelde trouwens aan ontmoetingen via het eigen café ook een schaduwfractie, waarin ook niet D66 leden konden meedraaien om de (nieuwe) raadsfractie te stimuleren.

Hans Stegeman notuleerde dat trouw en schreef zo mee aan het begin van de historie van D66 in Dordrecht.

Momenteel is Nelleke de Smoker als opvolgster van Jan Willem van Dongen het eerste politieke gezicht van D66 in de stad Dordrecht. Gerard Schouw is uit Dordt de bekendste democraat in het land en vice-fractievoorzitter in de tweede kamer.  De partij kan dit jaar ook het negende lustrum vieren.

 

Tijdens het tweede D66-politiek cafe staan het regeer- en gedoogakkoord ter discussie. Oud-gemeentesecretaris van Dordrecht Henk Wesseling zal zijn licht over deze akkoorden laten schijnen. Henk heeft alle akkoorden sinds WOII onderzocht en gekeken hoe problemen en oplossingen beschreven staan. Hij legt daarin de verbinding naar de staat van onze samenleving.


Vragen die aan de orde zullen komen zijn: Wat moeten wij vinden van deze akkoorden? Wat zijn goede kanten en waar zit de achilleshiel? Kortom wat zeggen deze akkoorden over deze tijd.

Locatie datum en tijd
proeflokaal van wijnwinkel Rood, Wit & Rosé, Voorstraat 227.
10 Februari 2011
Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur, einde 22:00 uuDeel dit bericht met je vrienden!