zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Mega-bioscoop in nieuw FC Dordrecht stadion

25 januari 2011

DORDRECHT -De PvdA is zeer verheugd met de plannen van FC Dordrecht om een nieuw stadion te bouwen op het Kassencomplex aan de Provincialeweg in Dordrecht. Het college wil echter bij de realisatie geen voorzieningen toestaan, zoals een bioscoop.

Om het plan voldoende kans van slagen te bieden, vindt de PvdA dat er juist wel een goede, grote bioscoop moet komen. Die ontbreekt namelijk al jaren in onze stad en kan tegelijkertijd als kostendrager voor het hele project dienen.

Het Kassencomplex ligt buiten het centrum, en is bij uitstek een geschikte locatie voor een mega-bioscoop met veel zalen en ruime parkeermogelijkheid. In Dordrecht leeft al jaren de behoefte aan zo'n voorziening.

Het college is er een voorstander van om een bioscoop te realiseren in onze binnenstad. Volgens de PvdA moet dit dan een veel kleinere bioscoop worden. De PvdA vindt onze binnenstad minder geschikt voor een grote bioscoop. Want een grotere bioscoop in de binnenstad geeft problemen met parkeren.

De PvdA vindt het belangrijk dat de plannen voor een nieuw stadion nu eindelijk tot resultaten leiden. Zowel FC Dordrecht als de gemeente Dordrecht kunnen hier zeker op termijn van profiteren. Om te zorgen dat er geen problemen met Europese regelgeving ontstaan, moet de gemeente er wel voor zorgen dat dit vooraf goed wordt uitgezocht.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!