Alles over Dordrecht...
19jan 2011

Han Bakker pleit in Dordt Nu voor meer erfgoed en feestdag 19 juli

DORDRECHT -  Cultureel adviseur van de gemeente Dordrecht, Han Bakker, omarmt het idee om 19 juli 1572 weer helemaal op de Dordtse kaart te zetten, want erfgoed behoort in de stad meer aandacht te krijgen.

De weekkrant Dordt Nu laat hem aan het woord om een vervolg te geven aan de opening van vorige week. Toen hield de voorzitter van het Platform Stedelijke herdenking, Hans Berrevoets, een pleidooi om de openingsdag van de Vrije Statenvergadering van toen weer terug op de kalender te zetten.

In het verleden waren er allerlei feestelijkheden, maar al pakweg 40 jaar lijkt de dag vergeten te zijn.

De datum van 19 juli, als begin van de onafhankelijkheid van de lage landen, past voor Bakker ook in het gegeven dat voor de gemeente erfgoed één van uitgangspunten is van het nieuwe cultuurbeleid. Daarom vraagt hij ook aandacht voor 2020: achthonderd jaar stadsrechten.  Wethouder F.J. van den Oever voert er een serie gesprekken, zoals AD De Dordtenaar vandaag publiceerde. In het najaar moet de cultuurnota echt op tafel komen. Om het historisch besef in de stad te vergroten mag van steeds mensen, zoals ook Han Bakker, 19 juli weer een feestdelijke dag worden.

Meer in Dordt Nu en op de website van Dordt Nu.

 Deel dit bericht met je vrienden!