Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Druk jaar voor redders KNRM Dordrecht'
19jan 2011

Druk jaar voor redders KNRM Dordrecht

DORDRECHT - In 2010 is de bemanning van Reddingstation Dordrecht van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in totaal 83 keer uitgevaren voor uiteenlopende gevallen.

Een van de acties die de bemanning nog goed bijstaat is de hulpverlening aan boord van een binnenvaartschip op het Hollands Diep. De schipper van het binnenvaartschip was tijdens werkzaamheden aan de dekluiken gewond geraakt. De hevig geëmotioneerde schippersvrouw liet snel KNRM reddingstation Dordrecht alarmeren. Na ongeveer een kwartier na alarmering was de reddingboot ‘KBW 1910’ ter plaatse. De binnenvaartschipper was gewond geraakt aan zijn oog en zijn gezicht bloedde heftig. De man werd snel aan boord gebracht van de reddingboot en meegenomen naar het reddingstation waar de ambulance klaarstond. 

Het reddingstation en het reddingswerk kan niet bestaan zonder zijn 26 vrijwilligers. Zij zijn gemiddeld 5 uur per week bezig is met opleiden en oefenen en dààrnaast 24 uur per dag beschikbaar om op noodmeldingen te kunnen reageren.

Koksbuis, uniform, overall of stropdas
Met hart en ziel zijn de KNRM-vrijwilligers vaak al jaren verbonden aan hun reddingstation. De hulpverleningen en reddingen, die zij in teamverband uitvoeren, maakt er een hechte groep van, die successen en drama’s met elkaar deelt. Ook dat geeft een verbondenheid die heel bijzonder is.

Het zijn stuk voor stuk professionals die allemaal zo hun eigen redenen hebben om bij de KNRM in dienst te zijn. Maar één ding doen ze allemaal: als de pieper gaat, vertrekt een opgeleide en getrainde groep mensen naar zee in een overlevingspak met daaronder misschien wel een koksbuis, uniform, overall of stropdas. Zoals een van de opstappers verwoordt: “Het werk bij de KNRM zorgt dat ik het gevoel heb dat ik daadwerkelijk iets voor een ander kan betekenen. Daar

Deel dit bericht met je vrienden!