Alles over Dordrecht...
18jan 2011

Genomineerden SportProm 2010 zijn bekend

DORDRECHT - De genomineerden voor de beste Dordtse sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent 2010 zijn geselecteerd. Op woensdagavond 2 februari 2011 maakt de Sportraad tijdens de SportProm in Schouwburg Kunstmin vanaf 20.00 uur bekend wie de winnaars zijn.

De jury heeft in de categorie beste sportman karateka’s Vincent Vaseur en Geoffrey Berens genomineerd. Wielrenster Iris Ockeloen en atletes Pamela Kiel en Rosina Hodde dingen naar de prijs beste sportvrouw van Dordrecht. Genomineerde sportploegen zijn zondagtennisploeg heren 1 van Dash’35, heren 1 waterpolo van zwem- en waterpolovereniging MNC Dordrecht en heren 1 van golfclub De Merwelanden. 
 
Sporttalent
Veelbelovend talent kan de wisselbeker winnen van sporttalent 2010. Hiervoor zijn genomineerd zwem- en waterpoloster Kim Busch, ritmisch gymnaste Lisette Beekhuis en het A1-team van korfbalvereniging Sporting Delta.  
Daarnaast reikt de Sportraad de Sportprijs Stad Dordrecht uit. Deze prijs is bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. 
 
Programma
De presentatie van de SportProm is in handen van sportverslaggever Jan Dirk Stouten van RTV Rijnmond. Nadat de genomineerde sporters zijn gearriveerd, start er een boeiend programma dat in het teken staat van talent en topsport. De cabaretgroep Tilburg Tigers vermaakt het publiek met diverse acts. Aansluitend is er een borrel om de sporters te feliciteren. Voorafgaand aan de SportProm is er voor sporters, coaches en begeleiders een speciale workshop ‘topsporter worden, topsporter zijn’. Oud topsporter Troy Douglas vertelt hoe toppers trainen in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd.
 
Sinds 1979 dragen verenigingen en journalisten Dordtse sporters voor vanwege hun bijzondere prestaties. De jury bestaat uit twee leden van de Sportraad, directeur van Sportbedrijf Dordrecht en twee sportredacteuren van AD De Dordtenaar. 
 
Honderd gratis kaarten
De Sportraad wil, naast alle genodigden, honderd inwoners van Dordrecht de kans bieden deze bijzondere avond bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Angela Verkerk, Sportbedrijf Dordrecht, e-mail as.verkerk@dordrecht.nl of telefoonnummer 078 – 770 43 65.

 Deel dit bericht met je vrienden!