Alles over Dordrecht...
18jan 2011

René Siegfried niet in Riedijkshaven

DORDRECHT - De voormalige duwboot Renë Siegfried krijgt geen ligplaats in de Riedijkshaven. Uit een enquête blijkt dat er heel weinig draagvlak is onder omwonenden. Van de 126 omwonenden die de enquête invulden zijn er 107 tegen de komst van het museumschip van de vereniging De Binnenvaart. De vereniging zal nu een ligplaats buiten Dordrecht moeten zoeken.

De René Siegfried ligt al enkele jaren in het Wantij nabij de Prins Hendrikbrug. Vanwege de plannen voor de nieuwe wijk Stadswerven kan het schip daar niet blijven liggen. Daarop kwam het idee om de René Siegfried en de bijbehorende lashbak, een soort drijvende container, een vaste ligplaats in de Riedijkshaven te geven. Omwonenden reageerden kritisch, waarop wethouder F.J. van den Oever beloofde het draagvlak te peilen.

Ongeveer de helft van de omwonenden heeft gereageerd op de enquête. Van hen is een overgrote meerderheid tegen de komst van de René Siegfried. Als belangrijkste argumenten werden genoemd: het uiterlijk van de lashbak en het verwijderen van de bestaande loopsteiger. Deze is namelijk niet geschikt is om de René Siegfried en de bak veilig aan af te meren.

 ,,We hebben beloofd naar de opvattingen van de bewoners te luisteren. Daar houden we ons dus aan”, zegt wethouder Van den Oever. ,,Wel willen we nu met de regio bezien of er daar een geschikte plaats is, zodat het museumschip behouden blijft voor de regio. In Dordrecht zelf zijn er geen andere locaties beschikbaar voor de René Siegfried.

De loopsteiger in de Riedijkshaven wordt gerenoveerd. De haven blijft plaats bieden aan sleepboten en andere bedrijfsvaartuigen.Deel dit bericht met je vrienden!