Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grote brand op rangeerterrein Kijfhoek'
15jan 2011

Grote brand op rangeerterrein Kijfhoek

DORDRECHT - Op het terrein van spoorexploitant Keyrail op Kijfhoek in Zwijndrecht staat een ketelwagon met het brandbare ethanol (alcohol) in brand.
De brandweer blust met crashtenders en heeft als voornaamste zorg dat de brand niet overslaat naar naburige wagons. Daarin zouden restanten van LPG kunnen zitten. Ethanol brandt 'schoon' op: de stof wordt omgezet in water en kooldioxide. Bij metingen is gebleken dat er tot dusver geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Volgens burgemeester Scholten van Zwijndrecht wordt daarom in de directe omgeving niet de waarschuwing gegeven om ramen en deuren gesloten te houden. Wel vraagt de Veiligheidsregio iedereen dringend om uit de buurt van de brand te blijven.

Ontruimd
In een straal van één kilometer rond de brand worden in totaal tien woningen ontruimd. Die staan in Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De politie stelt de mensen die het aangaat persoonlijk op de hoogte. Andere onwonenden hoeven dus niet hun huis uit.

De brand brak vrijdagavond rond half tien uit. Aanvankelijk werd gemeld dat er vijf treinwagonns in brand stonden. Het blijkt nu om één wagon te gaan, van de railvervoerder vervoerder DB Schenker.

Treinverkeer beperkt
Op last van de hulpdiensten is het treinverkeer beperkt tussen Rotterdam-Lombardijen en Dordrecht.

A16 dicht
De A16 is uit voorzorg afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en de Drechttunnel. Omrijden via de A15 geen optie. Deze snelweg is in de richting Gorinchem vanaf de tunnel onder de Noord afgesloten wegens werkzaamheden.

Verkeer richting het zuiden zou wel kunnen omrijden via de Heinenoordtunnel naar de Hoeksche Waard en via de Kiltunnel bij 's Gravendeel de A16 weer kunnen bereiken.

 Bron: RTVRijnmond
Foto's: Paul SchrandtDeel dit bericht met je vrienden!