Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Moeder ontvoerde zoon bij KRO’s De Wandeling'
14jan 2011

Moeder ontvoerde zoon bij KRO’s De Wandeling

DORDRECHT - De Dordtse moeder Loudy Nijhof, wiens zoon Alaya op zevenjarige leeftijd door diens vader naar Tunesië werd ontvoerd, is vrijdag 21 januari te gast in het televisieprogramma De Wandeling van de KRO op Nederland 2. Over de geruchtmakende ontvoeringszaak schreef ze het boek Mama komt je halen, waarvan de eerste druk bijna is uitverkocht.

Loudy Nijhof komt in 2004 in een nachtmerrie terecht, als haar ex-vriend hun zoon Alaya vanuit Nederland ontvoert naar zijn familie in Tunesië. Loudy gaat de juridische strijd aan, maar tevergeefs. In Tunesië behoort het kind de man toe en Loudy staat er helemaal alleen voor. Jaren eerder vroeg Alaya aan zijn moeder: ‘Wat doe je als papa mij meeneemt?’ ‘Dan komt mama je halen,’ was Loudy’s antwoord. Loudy doet er alles aan om haar belofte na te komen en gaat in Tunesië wonen om zo toch dichtbij haar zoon te zijn. In De Wandeling vertelt ze over haar wanhoop én strijdvaardigheid.

In Tunesië herkent ze haar zoon niet meer terug. ,,Hij durfde mij niet aan te raken en was bang voor mij. Dat was heel erg schokkend.” Ze heeft vier keer per week een bezoekregeling onder toezicht van de familie. Na anderhalf jaar strijd en heel veel juridische inspanning lukt het Loudy in 2006 haar zoon terug te krijgen. Zij is de enige moeder in Nederland die het is gelukt om haar ontvoerde zoon op legale wijze terug te halen uit een niet-verdragsland.

In haar boek Mama komt je halen beschrijft Loudy Nijhof op gedetailleerde wijze hoe overheden en autoriteiten moeders als zij in de kou laten staan. Daarmee is het boek een aanklacht tegen internationale kinderontvoering, een groeiend probleem dat nog steeds door de Nederlandse overheid wordt genegeerd.
Voor De Wandeling gaat Hella van der Wijst wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.
 
De uitzending met Loudy Nijhof is vrijdag 21 januari om 18.25 uur bij de KRO op Nederland 2. Op zondag 23 januari om 9.10 uur wordt het programma herhaald, ook op Nederland 2.Deel dit bericht met je vrienden!