Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dr. Ankie Koopman verkozen tot ‘Mednet Toparts’'
14jan 2011

Dr. Ankie Koopman verkozen tot ‘Mednet Toparts’

DORDRECHT - Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de ‘Mednet Topartsen’ is vanmiddag (donderdag 13 januari) anesthesioloog dr. Ankie Koopman van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht verkozen tot landelijk ‘Toparts’ van 2010 binnen haar specialisme. De twaalf winnaars werden bekendgemaakt en gehuldigd door oud-minister van Volksgezondheid Ab Klink.

Mednet, onafhankelijk magazine en website voor medici, nodigde onlangs voor de vijfde maal medisch specialisten in heel Nederland uit om vakgenoten aan te wijzen die zij op hun vakgebied als Toparts beschouwen, “aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen”. Ab Klink: ,,Deze methode hanteren patiënten ook. Een persoonlijke aanbeveling weegt voor de meeste mensen zwaarder dan een ranglijst in de media.” Een recordaantal van ruim 1200 artsen bracht een stem uit. Dat leidde tot een top-3 binnen twaalf specialismen. Koopman werd vervolgens nummer 1 bij de anesthesiologen. Vorig jaar werd dr. David Cheung van het Albert Schweitzer ziekenhuis al Mednet Toparts bij de longartsen.

In de zojuist verschenen Topartsen-special van Mednet vertellen twee directe collega’s van Koopman hoe zij over haar denken. Intensivist Ralph So van het Albert Schweitzer ziekenhuis zegt: ,,Koopman heeft een enorme drive. Ze gaat niet voor een zesje. Het voordeel is dat je zeker weet dat iets afkomt als zij het doet. Als anderen iets oppakken, maar de taak niet of half uitvoeren, dan gaat Koopman helpen.” Als arts is Koopman vooral erg betrokken, stelt anesthesioloog en directe collega Veronik Pepermans. ,,Tijdens het spreekuur is ze soms zo goed in gesprek gekomen met een patiënt, dat ze desnoods buiten haar dienst om, de anesthesie doet als die patiënt daarom vraagt.”

Koopman is heel breeddenkend, stelt Pepermans. ,,Ze is zeer betrokken bij het transfusiebeleid bij Jehova’s Getuigen. Daar heeft ze in ons ziekenhuis zelfs een protocol voor ingevoerd. Ze heeft veel respect voor de wensen van de patiënt, ook als dat haar eigen werk moeilijker maakt.” Koopman heeft volgens Pepermans een sterk karakter en is “workaholic in hart en nieren”.

Ankie Koopman, die de bekendmaking van de winnaars bijwoonde in Hotel Houten, was overrompeld. ,,Ik ben echt verrast dat blijkbaar veel andere specialisten mijn naam noemen. Ik doe gewoon mijn werk, al weet ik van mezelf wel dat ik gedreven ben. Ik beschouw dit als een heel groot compliment.”

Koopman is ruim twaalf jaar verbonden aan het Albert Schweitzer ziekenhuis en is daar behalve anesthesioloog en opleider van arts-assistenten, ook nog medisch manager van het Leerhuis, de interne afdeling voor scholing en opleiding. In 2009 werd Koopman door de beroepsvereniging van anesthesiologen NVA al uitgeroepen tot Anesthesioloog van het Jaar.

Ook dit jaar zijn weer meer artsen uit niet-academische ziekenhuizen tot Mednet Toparts benoemd, namelijk 68 procent. Het aandeel vrouwelijke Topartsen neemt ook verder toe, van 14 procent in 2009 naar 21 procent in 2010. Meer informatie over de verkiezing en de complete uitslag zijn te vinden op de website www.mednet.nl.
 



Deel dit bericht met je vrienden!