zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Inloophuis van de Hoop Dordrecht zoekt vrijwilligers

10 januari 2011

DORDRECHT - Eens was er een restaurant te vinden - kortweg een Chinees - maar nu is het zogeheten laagdrempelige opvang aan de Spuiweg. De Hoop heeft er met succes een inloophuis, dat steeds meer mensen trekt. Coördinator Carl van den Berg hoopt op meer vrijwilligers om het vijf dagen in de week te kunnen draaien in de binnenstad van Dordrecht.

Het inloophuis is een zusje van het Diaconaal aandachts Centrum aan de  Singel en van de laagdrempelige opvang van het Leger des Heils aan de Dubbeldamseweg.

 

 

 

(persbericht de Hoop)

In de binnenstad van Dordrecht zit Inloophuis Stay Clean. Dit is opgezet om dak- en thuislozen overdag op te vangen. Het huis wordt gerund door vrijwilligers. Er is eten en drinken en ruimte voor een praatje. Ook helpen de vrijwilligers bij het regelen van belangrijke zaken. In de toekomst wil het inloophuis nog meer bieden.

Het Inloophuis aan de Spuiweg in Dordrecht is iedere maandag, woensdag en vrijdag open. Iedereen is welkom. Zo'n zeven vrijwilligers zijn aanwezig om de gasten van dienst te zijn. Elke dag zijn er verschillende gasten die ‘thuisloos' zijn. Dit betekent dat zij wel onderdak hebben, maar weinig contact met anderen. Ze lopen binnen om een praatje te maken en onder de mensen te zijn. Andere gasten slapen op straat of bij vrienden. Zij komen om overdag niet op straat te hoeven hangen. Een bezoeker vertelt: "Ik baal ervan als het inloophuis dicht is. Dan ben ik sneller geneigd om rottigheid uit te halen."

Luisterend oor
Het inloophuis biedt aan de gasten tegen een kleine vergoeding een lunch aan, maar er is meer hulp. Veel gasten hebben geen telefoon of internet, maar er moet wel van alles geregeld worden. Ze weten vaak niet welke instanties ze moeten benaderen. De vrijwilligers van het inloophuis helpen bij dergelijk zaken. Weer andere gasten lopen binnen met geloofsvragen. Vrijwilligers bieden dan een luisterend oor en proberen te helpen.

Douche
Het inloophuis heeft de wens om vijf dagen per week open te gaan, maar daarvoor zijn er nog niet genoeg vrijwilligers. Ook aan voldoende financiële middelen ontbreekt het nog. Beheerder Carl van den Berg vertelt: "We willen graag een grotere ruimte, omdat het aantal gasten blijft toenemen. Ook een douche en wasgelegenheid zou fijn zijn. In de toekomst misschien zelfs een kapper en kledinguitgifte."

Helpt u mee?
Uw hulp is nodig om meer mensen te kunnen helpen. Wilt u een gift geven? Dat kan via een online donatie of via giro 38.38.38 t.n.v. Stichting Vrienden van De Hoop o.v.v. Inloophuis. Wilt u vrijwilliger worden? Klik op onderstaande link voor meer informatie.

 

Lees meer over:

de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!