Alles over Dordrecht...
05jan 2011

KNRM heeft nieuwe website

DORDRECHT - De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe website voor de KNRM. Het eindresultaat is vanaf vandaag te zien. In het algemeen is er gekozen voor meer beeld en minder tekst, gepresenteerd op een overzichtelijke en gebruikersvriendelijke manier.

De voornamere plaats van fondsenwerving binnen de organisatie is ook vertaald naar de nieuwe website. Al meer dan 186 jaar is de KNRM in staat door het werven van fondsen, donaties en nalatenschappen het reddingwerk met behulp van 1.100 vrijwilligers uit te voeren.  Omdat er voor iedereen een passende manier is om de KNRM te steunen, heeft het menu item Steun ons een prominentere plek op de website gekregen.

Wat veel mensen niet weten is dat de site van de KNRM niet alleen door het hoofdkantoor wordt gevuld, maar door 42 enthousiaste webmasters die direct na een actie of bij interessant nieuws achter de computer duiken en daarmee zorgen voor een actuele website met tekst èn beeld. Alle stations hebben een eigen vernieuwde startpagina waarbinnen alle lokale beschikbare informatie te vinden is. De reddingrapporten zijn op de homepage rechts naast de grote foto direct leesbaar.  Tabbladen onder de redddingrapporten brengen nieuws, stationsnieuws en de agenda van komende evenementen. En omdat we het belangrijk vinden dat mensen meteen weten wie wij zijn en wat we doen staat dat prominenter, onderaan, op de  homepage.

De nieuwe KNRM website staat boordevol tips, wetenswaardigheden en informatie. Zet de website vanaf nu vast in je favorieten of abonneer je op de RSS feeds! Als je opmerkingen of suggesties hebt om onze website nog beter of duidelijker te maken of als je informatie mist, dan horen wij dat graag! Wij wensen je veel plezier bij het bekijken van onze nieuwe website.

Het KNRM - reddingstation Dordrecht is het 41e reddingstation van de KNRM. Het reddingstation heeft twee locaties van waaruit wordt gevaren met de “DRB – 49” vanaf het centrum van Dordrecht en de “KBW 1910” vanuit Willemsdorp, de zuidpunt van het Eiland van Dordt.

Op en rondom het water werkt reddingstation in Dordrecht intensief samen met brandweer, ambulance, politie, reddingsbrigade en Rijkswaterstaat om zo adequaat mogelijk hulp te verlenen.

Op http://www.knrm.nl/dordrecht leest u de laatste inzetverslagen en het actuele nieuws van dit reddingstation.Deel dit bericht met je vrienden!