Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voor de derde keer: Dag van de Doorgaande Lijn in Dordrecht'
05jan 2011

Voor de derde keer: Dag van de Doorgaande Lijn in Dordrecht

DORDRECHT - Op woensdag 12 januari 2011 is het in Dordrecht de Dag van de Doorgaande Lijn. Voor de derde keer organiseert de gemeente Dordrecht een stedelijke conferentie voor alle partners die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar: kinderopvang, basisscholen en peuterspeelzalen. De conferentie vindt plaats in Schouwburg Kunstmin van 14.30 tot 18.00 uur.

Deze keer is er aandacht voor de relatie tussen de Doorgaande Lijn en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dit is het netwerk van organisaties in opvoedingsondersteuning en jeugd-gezondheidszorg met onder meer De Stromen Opmaat Groep, GGD Zuid-Holland Zuid, Bureau Jeugdzorg en Flexus Jeugdplein. Ook zij zijn aanwezig bij deze conferentie. Dagvoorzitter op de 12de is cabaretier en columnist Hester Macrander. Zij zal onder meer in gesprek gaan met wethouders D.A. van Steensel (Onderwijs) en H.P.A. Wagemakers (Jeugd).
 
Film: ‘CJG in Dordrecht, net even anders!’
Op het programma van de conferentie staat de film ‘CJG in Dordrecht, net even anders!’. Daarin wordt in beeld gebracht wat de relatie is tussen de Doorgaande Lijn en het CJG. Ander thema is ‘talentontwikkeling’. Hoogleraar Jan de Lange laat de professionals anders kijken naar kinderen. Hij laat zien hoe zij kinderen, via hun sprankelende nieuwsgierigheid, kunnen stimuleren in hun talenten. Kinderen kunnen meer! Naast praktische workshops biedt de conferentie de ruim 300 bezoekers volop gelegenheid om te netwerken, elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. 

Doorgaande Lijn
In de doorgaande lijn staat het kind centraal. Alle partners zich met ontwikkeling van kinderen bezighouden werken daarbij samen. Zoals kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool, buitenschoolse opvang, maar bijvoorbeeld ook sportclubs en bibliotheek. Het kan gaan om samenwerken aan een inhoudelijk programma op de peuterspeelzaal en de basisschool of om goede overdracht van kinderopvang naar basisschool. Deze samenhang in aanpak vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen en voorkomt onderwijsachterstanden.Deel dit bericht met je vrienden!