Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pieter Verhoeve Dordtenaar van de week in de vernieuwde Stem van Dordt'
03jan 2011

Pieter Verhoeve Dordtenaar van de week in de vernieuwde Stem van Dordt

DORDRECHT – De Stem van Dordt in nieuw formaat - tabloid - gaat woensdag verder met de rubriek Dordtenaar van de week. Journalist Piet de Meer heeft voor de eerste feestelijke  nieuwe Stem van Dordt mr. drs. Pieter Verhoeve (29) geselecteerd. Dat blijkt een bewuste keuze te zijn.

Hij is commissielid voor de fractie Christenunie/SGP in Dordrecht en wordt door Piet de Meer in een twitterbericht omschreven als nieuw talent.

Pieter Verhoeve is ervoor dat ook vrouwen in de politiek hun plaats kunnen innemen. In de fractie Christenunie/SGP draait ook een vrouw mee met instemming van de SGP Dordrecht, die daarvoor de landelijk gegeven politieke ruimte van de SGP maximaal benut.

Pieter Verhoeve zette enkele jaren geleden, met PvdA raadslid Wouter van der Spoel, Huis ter Merwede weer op de historische kalender.  Samen met wethouder Piet Sleeking verrichtte hij de opening van herstelwerkzaamheden aan de ruïne van het slot.
Eind januari 2011 komt er in het Hof een expositie rond dit eens zo belangrijke kasteel aan de Merwede, waarvoor erfgoedcentrum DiEP tekent.
Verhoeve is ook de man, die ervoor zorgde met een initiatiefvoorstel dat twaalf vergaderzalen in het Stadskantoor een historische naam kregen. 

Tijdens de begrotingsbehandeling 2011 in de raad passeerden nog een aantal historische voorstellen, die hij politiek had aangejaagd.

In de regel worden de voorstellen ook ingediend door raadslid Bert Staat, die ook tot de bloedgroep SGP behoort van de Christenunie/SGP fractie. De inzet om het aantal winkelzondagen in Dordst niet uit te breiden naar de buitenwijken wordt gedragen door het duo Staat/Verhoeve.

Pieter Verhoeve was landelijk al vice-voorzitter van de grootste politieke jongerenorganisatie (SGP), schrijft als freelance journalist in een aantal bladen vooral historische verhalen en gaf nog les op zijn reformatorische school in Dordrecht (Wartburgcollege).

Hij leidt momenteel in Werkendam een advocatenkantoor. Verhoeve is actief betrokken van de Gereformeerde Gemeente (Julianakerk). Zijn opa was ds. Muilwijk, die de Oud Gereformeerde Gemeente Nederland aan de Markettenweg diende. Toen de voorganger overleed waren er drie kerken nodig om de grote belanstelling van mensen die de uitvaart wilden volgen, een plek te geven.

De rouwstoet naar de begraafplaats de Essenhof haalde via een foto de voorpagina van Dagblad de Dordtenaar. Volgens waarnemers was zo'n grote belangstelling, met tussen de 2500 en 3000 mensen die de begrafenis volgden, in de Dordtse historie uitzonderlijk.Deel dit bericht met je vrienden!