Alles over Dordrecht...
01jan 2011

Boegbeeld Henk Bax neemt afscheid van aandachtscentrum Dordrecht

DORDRECHT – Henk Bax neemt op vrijdag 28 januari 2011 afscheid als voorzitter van het Diaconaal Aandachts centrum aan de Singel. Henk krijgt vanaf 17 uur een receptie aangeboden.

Hij was vanaf juni 1993 het boegbeeld van het DAC, zo staat in de nieuwsbrief van het centrum.

.   
Vanaf de Hervormde Diaconie – rondom de Grote kerk - nam hij de voorzittertaak toen op zich en het DAC werd een betrouwbare naam voor gastvrijheid aan het Steegoversloot.  Dat kwam ook door de inschakeling van een vaste coördinator, Ton Weiss. Zijn naam heeft ook op de website van het DAC een vaste plek.

De verhuizing van het Steegoversloot naar de Singel leverde veel publiciteit op, kostte veel energie en duurde lang. Niet alle vergunningen waren snel beschikbaar. Een aantal buurtbewoners liet op voorhand weten te vrezen voor overlast van het DAC.
Het door kerken mee mogelijk gemaakte diaconale werk mag zich ook verheugen op een breed draagvlak.

Bax in een afscheidswoord: ,,Het Aandachtscentrum legt een verbinding tussen de kerken en de zwakkeren in de samenleving. Wwe zijn de handen van de kerk.”
Een wens van de scheidend voorzitter is het financieel gezond houden van het DAC. Daar is geld voor nodig en hij hoopt van de zijde van de overheid op een helpende hand.
Bax blijft actief in de Dordtse samenleving. Hij is voorzitter van de vereniging Oud Dordrecht, voorzitter van het Orranjedagcomité,  actief in werkgeverskringen, betrokken bij de vrienden van schouwburg Kunstmin en één van de sleutelfiguren in het Platform Stedelijke Herdenking. Ook draait henk bax vanaf april 2007 mee in het Platform dak- en thuislozen.
Ton van de Minkelis, een betrokken buurtbewoner, volgt hem als voorzitter op.

Meer op:

www.aandachtscentrumdordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!