DZS zonder problemen langs BEC’09

05 december 2010

DORDRECHT - Eredivisie-zaalvoetbalcclub DZS Team Truva heeft zich prima hersteld van de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi, vorige week door FCK De Hommel. De uitwedstrijd bij middenmoter BEC’09 werd vrijdagavond overtuigend gewonnen, met 9-2.

DZS miste in Brabant Miloud el Lekfif, die een knieoperatie ondergaat. Daarentegen was Mounir Boukhari weer beschikbaar, omdat zijn schorsing erop zat. Meest opvallende man was echter toch Ibrahim Eisati. De jonge aanvaller, die al weken op dreef is, scoorde in Brabant vijf doelpunten en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 16. Dat is er één meer dan Abdellatif Ayadi, die tot vrijdagavond de titel clubtopscorer had. Hij maakte er één en staat nu op 15 competitietreffers.

Het duurde overigens wel even voordat de doelpuntenmachine van DZS op gang kwam. In de eerste zeven minuten was het zelfs doelman Moussa Jihate die namens DZS de meeste aandacht opeiste. Na zes of zeven uitstekende passes van achteruit, moest de goalie een paar keer goed ingrijpen, waarmee hij voorkwam dat de Dordtenaren op achterstand kwamen. Maar na zeven minuten was de ban gebroken en scoorde Eisati zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. Vijf minuten zuivere speeltijd later keek BEC’09 al tegen een onoverbrugbare 5-0 achterstand aan.

Een eindsprint, qua scoreverloop, werd nog even genomen in de laaste minuten van de wedstrijd. Jordany Martinus prikte ook zijn tweede goal van de wedstrijd binnen, waardoor de 9-2 eindstand op de scoreborden komt te staan.

Door de winst blijft DZS op de derde plek staan in de Eredivisie B. Ook koploper Noordzee verspeelde (weer) geen punten, waardoor het gat van vijf punten intact blijft. DZS speelt voor de winterstop nog thuis tegen ZVVM Campus (Maastricht, de nummer 9 van de ranglijst) en mag het op bezoek bij ZV Weert (de nummer 11 van de ranglijst).