Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Dat een nieuwe wereld komen zal''
29nov 2010

'Dat een nieuwe wereld komen zal'

is het advent- en kerstthema van de katholieke gemeenschap Emmanuel, die deel uitmaakt van de Dordtse parochie Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel.
Deze gemeenschap wil binnen het kader van de Adventsactie financiële hulp bieden aan de 'Servidoras', Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara. Met name hun missieconvent in de Filippijnen. Deze religieuze zustergemeenschap, ook wel bekend als 'Blauwe zusters' trekt zich daar het lot aan van de straatkinderen in Kalookan, vlak bij Manilla. Kinderen die al vroeg in hun leven de straat opgestuurd worden om iets te verkopen. Met als resultaat een zwervend bestaan met drugs, en straatprostitutie. Vaak worden zij ook misbruikt door misdaadsyndicaten.
De zusters trekken er elke dag op uit om hen op te zoeken. Zij luisteren naar hun verhalen. Ze geven hen advies en voorlichting over gezondheid, ongewenste zwangerschap en leren hen de rechten die zij als kinderen hebben.
In 'The House of Mercy' genieten de kinderen van aandacht, veiligheid en geborgenheid.
Een parochiaan de heer Aad van Vliet komt, na een bezoek aan dit Filippijnse missiehuis in Kalookan, deze week terug in Dordt.
Zondag 5 december om 10:00 uur, tevens tweede zondag van de Advent, houdt de Emmanuelgemeenschap weer een meditatieve bijeenkomst, een 'Bijzonderdag'. Deze staat in het teken van 'Visioenen en ver (re) gezichten'. Die ochtend zal Aad van Vliet spreken over zijn ervaringen en het adventproject in Kalookan om de straatkinderen daar hier in Dordt een gezicht te geven.


Deel dit bericht met je vrienden!