zaterdag 8 augustus 2020

Alles over Dordrecht

Documentatiegroep over Dordts verzet tijdens de oorlog opgericht

29 november 2010 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Op maandag 29 november 2010 is er een Dordrechtse documentatiegroep opgericht met als doel het verzamelen van documentatie en het opnemen van verhalen van getuigen van de Duitse bezetting in Dordrecht.

De documentatiegroep geleid door Maarten-Jan Leentvaar en Kees Robbemond richt zich vooral op het laatste oorlogsjaar en de periode daarna.

Maarten-Jan Leentvaar legt het nut uit van de documentatiegroep: "Er is weinig gepubliceerd over het Dordtse verzet. Er is slechts een officieel boek genaamd "Verzet in en om Dordt" van Kors van Loon. Dit boek geeft slechts een beperkt beeld van het Dordtse verzet en blijkt op enkele belangrijke punten niet juist. De laatse jaren is er veel informatie vrijgekomen in de archieven."

Bureau JOT (Juist op tijd), zoals de documentatiegroep van Leentvaar en Robbemond gaat heten, roept de Dordtenaren op om hun kennis over de het Dordtse verzet over te dragen aan bureau JOT en het zodoende voor het nageslacht te bewaren, zowel in verhaalvorm of met documentatie.

Uw bijdrage wordt volgens JOT uiterst vertrouwelijk behandeld en uw informatie komt niet zonder uw toestemming naar buiten.
 
Het emailadres is: bureaujot@gmail.com, 
Website: www.verzetinenomdordrecht.nl

Lees meer over:

oorlog jot duitse bezetting
Deel dit bericht met je vrienden!