Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rick Linzel en Martijn Rolloos winnen BimBamBom!'
28nov 2010

Rick Linzel en Martijn Rolloos winnen BimBamBom!

DORDRECHT -Rick Linzel (Dordrecht) in de categorie t/m 16 jaar en Martijn Rolloos (Papendrecht) in de categorie 17 jaar en ouder zijn de winnaars van BimBambom!, de compositiewedstrijd voor de beiaard van de Grote Kerk in Dordrecht en de carillons van Zwijndrecht en Sliedrecht.

Winnende melodieën op het carillon
Op een geanimeerde en drukbezochte bijeenkomst, op zaterdagmiddag 27 november maakten Boudewijn Zwart, beiaardier van de Grote Kerk en voorzitter van de jury samen met Jan van der Zwart, beiaardier in Zwijndrecht en Ferry Rigault, projectleider van Drechtsteden Bezongen, de prijswinnaars bekend.
De tweede prijs in de jongerencategorie was voor Annemarie Timmers (Hendrik-Ido-Ambacht) en de derde prijs voor Luc Leendertse (Zwijndrecht). Bij de volwassenencategorie was de tweede prijs voor Ruud Vermeij (Dordrecht).en de derde prijs voor Niek Graumans (Papendrecht). Alle zes melodieën waren deze middag te horen op de beiaard van de Grote Kerk, maar alleen de twee winnende melodieën  zullen vanaf 2 februari het komend half jaar regelmatig te horen zijn in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Voor de winnaars waren er verder geldprijzen van € 250, € 150 en € 100.

Muzikaal talent van 9 tot 63 jaar
Er waren 25 inzendingen. De jongste deelnemer was 9 jaar, de oudste 63 jaar. De winnende melodieën zijn binnenkort ook te horen op de website www.drechtstedenbezongen.nl.
Opmerkelijk was dat Rick Linzel, de 13-jarige winnaar van de jongerencategorie, ook de 1e prijs had gewonnen van een andere compositiewedstrijd ‘Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden’ met het nummer ‘Scheffersplein’. Rick Linzel is duidelijk een muzikaal talent.

Speciaal gedicht van stadsdichter van Dordrecht
Tijdens de prijsuitreiking bracht Marieke van Leeuwen, stadsdichter van Dordrecht die zelf in de schaduw van de Grote Kerk woont, het gedicht ‘Muziek Van Zwaargewichten’ dat ze speciaal voor Bimbambom! heeft geschreven. 

Bimbambom! is onderdeel van het project Drechtsteden Bezongen, dat  Kunstgebouw in opdracht van de Drechtsteden organiseert. Het is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Bureau Drechtsteden, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht. Kunstgebouw is de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland. www.kunstgebouw.nl/pers

 Deel dit bericht met je vrienden!