Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prijsuitreiking BimBamBom!'
27nov 2010

Prijsuitreiking BimBamBom!

DORDRECHT - Op zaterdag 27 november werd in de toren van de Grote Kerk in Dordrecht bekend gemaakt wie BimBambom!, de compositiewedstrijd voor de beiaard van de Grote Kerk in Dordrecht en het carillon in Zwijndrecht heeft gewonnen.
Rick Linzel (t/m 16 jaar) en Martijn Rolloos (17+) zijn de winnaars van deze wedstrijd.
Op een geanimeerde en drukbezochte bijeenkomst, op zaterdagmiddag 27 november maakten Boudewijn Zwart, beiaardier van de Grote Kerk en voorzitter van de jury samen met Ferry Rigault, projectleider van Drechtsteden Bezongen, de prijswinnaars bekend.
De tweede prijs in de jongerencategorie was voor Annemarie Timmers (Hendrik-Ido-Ambacht) en de derde prijs voor Luc Leendertse (Zwijndrecht). Bij de volwassenencategorie was de tweede prijs voor Ruud Vermeij (Dordrecht).en de derde prijs voor Niek Graumans (Papendrecht). Alle zes melodieën waren deze middag te horen op de beiaard van de Grote Kerk, maar alleen de twee winnende melodieën zullen vanaf 2 januari het komend half jaar regelmatig te horen zijn in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Voor de winnaars waren er verder geldprijzen van € 250, € 150 en € 100.

Er waren 25 inzendingen. De jongste deelnemer was 9 jaar, de oudste 63 jaar. De winnende melodieën zijn binnenkort ook te horen op deze website www.
Opmerkelijk was dat Rick Linzel, de 13-jarige winnaar van de jongerencategorie, ook de 1e prijs had gewonnen van een andere compositiewedstrijd ‘Schrijf Een Lied Over De Drechtsteden’ met het nummer ‘Scheffersplein’. Rick Linzel is duidelijk een muzikaal talent.
Tijdens de prijsuitreiking bracht Marieke van Leeuwen, stadsdichter van Dordrecht die zelf in de schaduw van de Grote Kerk woont, het gedicht ‘Muziek Van Zwaargewichten’ dat ze speciaal voor Bimbambom! heeft geschreven.

Foto: Paul Schrandt

 Deel dit bericht met je vrienden!