Alles over Dordrecht...
26nov 2010

Soms, ’s avonds is het meest populaire Buddingh’-gedicht!

DORDRECHT - Maar liefst 176 personen hebben tussen 9 en 26 november jl. meegedaan met Buddingh’ Gestemd. De door de Bibliotheek A tot Z georganiseerde stemwedstrijd heeft de aandacht van bekend en onbekend Nederland getrokken, van burgemeester Arno Brok tot schrijver/ columnist Jerry Goosens.

 

Met 26% van de stemmen komt als winnend gedicht Soms, ’s avonds uit de bus. Op de internetsite van RTV Rijnmond leest C.Buddingh'het ook zelf voor.

Op de 2e plaats staat met 17% van de stemmen Pluk de dag en het gedicht de Blauwbilgorgel heeft met 13% van de stemmen de 3e plaats bereikt. Iedere stemmer maakte kans op Buddingh’ Gebundeld, 1100 pagina’s Buddingh’ werk.

Buddingh’ Gestemd
Buddingh’ Gestemd is een onderdeel van de Buddingh’ Week, die van 20 t/m 27 november in Dordrecht plaatsvindt. Het Buddingh’ genootschap heeft hiervoor 10 gedichten genomineerd: Eight days a week, Geen schaartje, Hier op dit eiland, Luchtverkeer, Pluk de dag, De blauwbilgorgel, Stukje opvoeding, Soms, 's avonds , Zeer vrij naar het chinees en De blokfluithaas. Naast de 10 genomineerden zijn ook andere favorieten naar voren gekomen, zoals Kooitje, Kringloop en Bij een vroege partij van Jan Timman. Als één van de eersten heeft burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, zijn stem uitgebracht. De Blokfluithaas was van hem en 11 andere stemmers, de favoriet. Tijdens Buddingh’ Voorgedragen in Villa Augustus op vrijdagavond 26 november wordt het meest populaire Buddingh’-gedicht en de prijswinnaar van Buddingh’ Gestemd bekend gemaakt. Winnaar Bertie Weterings mag de bundel Buddingh’ Gebundeld komen ophalen in de Centrale Bibliotheek.Deel dit bericht met je vrienden!