Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geld voor Dordrechts Museum en de Mediclowns'
21nov 2010

Geld voor Dordrechts Museum en de Mediclowns

DORDRECHT - De Mediclowns en het Dordrechts Museum hebben zaterdagavond beide een cheque ontvangen van maarliefst € 5000,-. Het geld werd beschikbaar gesteld door de Ronde Tafel 23, een serviceclub in Dordrecht die zich al jaren inzet voor het goede doel. Voorzitter van de Ronde tafel Nils de Neef reikte de cheques uit tijdens het Motownfestival, een groot feest waar ook dit jaar weer honderden mensen op af waren gekomen.

Het Motownfestival werd afgelopen zaterdag voor de dertiende keer georganiseerd en is inmiddels een begrip in Dordrecht. Het jaarlijks festival aan boord van het futuristische schip The Oceandiva Futura heeft dit jaar ruim 650 bezoekers getrokken die de hele avond konden dansen op de muziek van de populaire band Coronas. Hoogtepunt van de avond was toen de twee organisaties in het zonnetje werden gezet. De Mediclowns en het Dordrechts Museum waren blij verrast toen zij allebei de cheque van € 5.000,-- in ontvangst mochten nemen.

De clowns van de stichting Mediclowns brengen liefde, aandacht en ontspanning bij zieke en eenzame mensen. Ze bezoeken daarvoor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen. Medewerkers van de Mediclowns zijn allemaal vrijwilligers. Patiënten kijken altijd enorm uit naar de komst van de Mediclowns. Het Dordrechts Museum zal de cheque gebruiken om een speelhoek voor kinderen te realiseren. Over een week gaat het museum weer open na een verbouwing van een paar jaar.

Na de overhandiging van de cheques was het aan de bekende Nederlandse zangeres Berget Lewis om de zaal op stelten te zetten. En dat is gelukt! Tot diep in de nacht was het groot feest aan boord van de Oceandiva Futura. Dordtse bedrijven, ondernemers en de ruim 650 bezoekers hebben samen dit feest tot een groot succes gemaakt. De organisatie lag in handen van de Ronde Tafel 23, een groep van Dordtse mannen die tot hun veertigste levensjaar graag iets over hebben voor de samenleving op het eiland van Dordrecht.Deel dit bericht met je vrienden!