Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '1000ste lid Vereniging Dordrechts Museum'
19nov 2010

1000ste lid Vereniging Dordrechts Museum

DORDRECHT - De opening van het Dordrechts Museum is nabij. Na bijna drie jaar bouwen en verbouwen wordt de trots van Dordrecht op 25 november heropend. Het bestuur van de Vereniging Dordrecht Museum is vanzelfsprekend ook bijzonder enthousiast en kijkt met de nodige opwinding uit naar dit historische moment.

Bij de start van de verbouwing in 2007 heeft de Vereniging Dordrecht Museum nagedacht over een cadeau voor het nieuwe museum. Naast inspanning voor het terugkopen van ‘Het gezicht op Dordrecht’ van schilder Jan van Goyen en de aanschaf en het schenken aan de Dordtse bevolking van twee pendanten van Albert Cuyp, had de vereniging een belangrijk ander doel: 1000 leden. Bij de start van de verbouwing waren er 700 leden en de teller is kortgeleden de 1000 gepasseerd.

Op vrijdag 19 november werd het 1000ste lid, Dhr. Allen J. Frane, in het museum verwelkomd en in het zonnetje gezet. Hij kreeg, in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, een oorkonde uitgereikt door burgemeester Arno Brok. Daarna nam de burgemeester de familie mee voor een korte rondleiding door het museum.

 

Foto's: Paul SchrandtDeel dit bericht met je vrienden!