Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Hoop Bouw en Interieur maakt milieubewuste producten van kokoshout'
04nov 2010

De Hoop Bouw en Interieur maakt milieubewuste producten van kokoshout

DORDRECHT - De Hoop Bouw en Interieur heeft een nieuw handelsmerk gedeponeerd: CoWood. Onder deze naam maakt De Hoop Bouw en Interieur milieubewuste en duurzame producten van kokoshout. Op 2 november ondertekenden De Hoop Bouw en Interieur en TDI, leverancier van kokoshout, hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

De Hoop Bouw en Interieur verwerkt het exclusief door TDI geleverde massieve kokoshout tot gefineerde wand- en vloerdelen, meerlaags parket en massieve producten voor interieur- en projectinrichting. Er zijn diverse mogelijkheden om kokoshout toe te passen in interieurs van winkels, restaurants, bedrijfsruimtes en woonhuizen.

Het kokosfineer van CoWood is gebaseerd op ASCO-timber. Dit materiaal zal binnenkort als SmartWood gecertificeerd worden door de Rainforest Alliance. Deze organisatie strijdt tegen de ontbossing van de aarde. Het kokoshout dat CoWood verwerkt, komt uit Indonesië en is milieuvriendelijk. Met de oude kokospalmen werd niets gedaan, tot ontdekt werd dat ze uitstekend dienst kunnen doen als hout. De kokospalm krijgt zo een tweede functie: afval wordt een exclusieve grondstof. Door het gebruik van kokoshout in plaats van tropisch hardhout worden oerbossen niet aangetast.

Voor haar nieuwe handelsmerk heeft De Hoop Bouw en Interieur een nieuwe website gelanceerd: www.cowood.nl.

De Hoop Bouw en Interieur, onderdeel van De Hoop ggz, is een re-integratiebedrijf voor cliënten die in behandeling zijn bij De Hoop ggz. De Hoop Bouw en Interieur is in 2008 gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Cliënten volgen een opleiding op het gebied van houtbewerking of de bouw en doen daarnaast praktijkervaring op. Het doel is dat zij uitstromen naar een reguliere baan in het bedrijfsleven.

TDI is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe bedrijven op basis van innovatieve producten en technologische innovaties. TDI vermarkt onder de merknaam kokoshout.nl massieve en meerlaagse vloerdelen van kokoshout.Deel dit bericht met je vrienden!